Како одат буквите за комисија,по име или презиме Ме интересира денес прва смена која буква е,ако е по име ми треба буквата А
Zdravo dali dokolku si na patoloska bremenost i ti istece dogovorot za rabota moze da ne ti go prodolzat ?
На боловање си и мора да ти го продолжат. Патолошката е исто како и секое друго боледување, доколку не го продолжат боледување ќе си поднесеш тужба кај адвокат и ќе мора да ти исплатат за тие денови што ти ги прекинале.
Ако си на определено време за жал може едноставно да не го продолжат следниот. Консултирај адвокат со време за да ти предложи некое решение за да се договориш со фирмата.. жално што во денешно време се соочуваме и со ова.
Зависи од фирма до фирма, затоа е најдобро доколку се разбрани луѓе да си поразговарате со нив директно, бидејќи не сте на нивни товар секако за да го направат тоа но за жал има фирми кои во време на родова еднаквост забораваат и ги одјавуваат жените кои се на породилно или боледување.
Девојки ве замолувам број од фонд на здравство дали може некоја да ми пише, ми ја немаат пуштено последната исплата за патолошка уште од мај, а тек ми почна породилното, еве веќе трет месец како немам пари земено...