Доколку сама си ги носам документите во фондот дали има потреба да доставувам документи секој пат на работа
Здраво девојки, вие што сте подолго време на боледување и земате плата од фондот, после колку време пуштаат? Јас за пола јуни чекам да земам…сеуште нема ништо, а за клексаните кога поднесов релативно брзо ми пуштија…
Јас прв пат месецов добив од фондот на 20ти ми ја пуштија, гледам девојкиве од порано генерално до кај 25ти добивале ако се во ред документите
На 20 јули зема за јуни плата? Се јавив пред некој ден да прашам, имаме една жена таму што работи и рече дека поминало на комисија се е ок само се чека исплата..
Devojki da prasam dali nekoja ima vakvo iskustvo pred Edna nedela zatvoriv boleduvanje od 15 Dena kaj ginekolog nesto sestrata mi spomna deka Novo nesmeam pred 45 da otvoram dali ima nekoja sto otvirila porano od ovoj rok zasto ne se znae nepredvideni situacii kaj ke se ceka 45 dena
Zdravo imam od maticnata boleduvanje 15 dena do petok , od sabota imam plus 35 dena prodolzeno od komisija, prasanje mi e koj dokumenti gi nosam vo fond koj vo firma, sekako od firma iam uste 15 dena od tie 35 od komisija so se prodolzeni ( neli posle 30 dena sum pod fond) , kako gi delat ? Imam dokument za edno boleduvanje od 15 dena i za uste edno celosno od 35 dena
Дали за првите 15 дена фирмата исплаќа 70%, па за вторите 15 дена 90% од плата или за сите 30 дена исплаќа 90%?
До 18ти месецов бев под фирма,од 19ти сум под фонд. Кога да носам документи ако може некоја да ми каже? Сега или после 1ви Август? Плата иначе кај нас пуштаат секој 1ви во месецот.
Женички прв скрининг правев дали вториот скрининг е задолжителен да се направи на патолошка сум а се правел до 23 недела а матичната била на одмор и незнам што да правам сега.. Дали понатака ке ми го бараат наод од скринингот некаде дека сум на патолошка
Скринингот со патолошката нема ништо. Си го правиш како редовен преглед во бременост. Можеш да го направиш до 23 недела и по приватниве ако не се совпаѓаш со матичната,секако доколку сакаш. Поврзаност со патолошка истиот,нема.