Ете и јас така знам ама една мамичка вели терминот и бил до 01.10 а исто така е на патолошка, комисијата и продолжила до крајот на август и потоа пак треба да оди на конзилијарно, е сега или таа не разбира или тие се грешка, мојот термин е до 15.10 и од 01.09 ми дадоа решение од комисија за отварање на породилно..
Zenicki sto sme vraboteni i sme na patoloshka od koga ke se porodime dali gi sedime doma 9meseci ili ke treba porano da se vrakjame na rabota. Jas sum prv pat patoloska i neznam kako e..
Koj gi znae sto pravat.za juni nemam zemeno nisto a za juli treba da podnesam...Valjda naednas ke gi dadat
Здраво женски, мене ми е термин на 05.11, патолошката ми е до 29.08, и имам уште еден термин за конзилијарно. Тие што се разбирате, до кога би ми го продолжиле наредново боледување, и дали за да не отворам породилно толку рано, може да ја прекинам патолошката и да се вратам на работа уште еден месец пред пораѓај?
Девојки јас сум на патолошка од Јули месец значи за Јуни ме исплати фирмата но ме интересира за исплата од фонд дали треба нешто да носам во фонд или фирмата тоа го средува секој месец бидејќи уште не пуштиле за Јули од фондот