Леле јас се надевам ќе се оправат ве читам и страв ме фаќа, мене прв пат од фонд ми исплатија за Јуни на 20ти Јули и баш си реков ајде добро е 20 дена чекање не е страшно ама ако вака прават да се чека толку долго......а во фирма си носам документи редовно до 20ти во месецот за следниот,баш ќе видам месецов кога ќе пуштат
Јас сум од средина на јуни под фонд , значи треба да земам за пола јуни и цел јули и плус за клексани, па стискам палци да биде стварно за 10 дена и дај боже наеднаш да пуштат ќе славам ако биде така
Od 25 juni sum pod fond ama na drugarka sto isti datum bevme pod fond i pustija pari uste pred 2 nedeli samo kaj mene imase problem radi isplata vo firma pa pretpostavuvav kasnat. Ama ova veke go preteraa
Nekoj dali ima broj Za isplata bidejki ni Za juni ni Za juli imam zemeno na rabota Za juli zedoja plata na vreme odneseni dokumenti nemam nervi vekje
Fala ti ja preteraja vekje da ti kazam treba kako so izlegvat drugite na protesti i nie taka ova gi pominaja site granici
E taka e da sto da pravime mene mi rekoa za 10 dena deka ke ima valkda do 20ti ke pustat zs nemam ni jas zemeno za juni mesec nisto a za juli gi podnesov cetvrtokot
Здраво, кај некоја имаат ли пуштено за јули исплата? Мене до сега 10-12ти ми стигало, овој пат нема се уште
Жени јас од 10 август сум на патолошка.Утре сум во болница за да ми дадат извештај па со тој извештај одам во фондот,таму закажуваат комисија па носат одлука и со таа одлука се враќам кај матичниот гиниколог за да отвори боледување.Сега прашањето ми е дали со боледувањето го носите на работа или вие сами си бркате работа бо фондот
Зависи од фирмата. Некои ги носат,некои не. Јас си носам во фонд документи секој месец,не чекам на нив.
Девојки прво бев 15 дена од матичен гинеколог на боледување па после 30 дена од комисија и сега мислев треба 15 дена за да бидат 45, ама ми дале пак 30 па си мислам да не е грешкаили си е нормално ,незнам баш како идат овие работи од што читам овде само, има некоја друга ко мене