А има некоја врска шо досега ми закажуваа кај началничката од кај матичната упут за продолжување на боледување а сега кај друг доктор?
@Snow white јас прв пат среќавам закажување кај началничката. Секојпат сум била кај друг доктор. Ама иако ти е кај друг, доле на први спрат ќе одеш во г. амбуланта ќе си влезеш или маж ти ќе влезе кај докторот, ќе му дадат мислење и потпис после ќе земете уште потписи и ќе одеш пак кај началничката. *Извини ако не ти го разбрав добро прашањето.
Јас одам на болница кај нас во пп си се качувам горе ме прегледуваат ме прашуваат како си шо си зошто на боледување му кажувам по ред почнувам од еден миссед па до шеќери триста глупости хормонското пореметување терапиите болките и ред др работи ми даваат сликче и толку досега така беше а првиот пат ми рекоа да не се појавувам и ме побараа и и рекле на мајками како можи без преглед да ја прегледаме да и пишиме можи на одмор си е бугарија сега и појдов наредниот ден и не ми направиа проблем.. а ова сега ќе ми биди 3то продолжување на комисија не одам јас а на болница јас бев минатиот пат сама немав никој дома..:/ Ама добро ко немало проблем и кај друг доктор јас си мислев да не има врска дека не е кај началничката дека др доктор треба да ме прегледа
@Snow white слободно пушти некој место тебе. Мене па докторот кој ме прегледуваше последниот пат ми рече повеќе да не се појавувам за на контроли, дека мора да мирувам дома а не да шетам. Дека тоа е повеќе администативна работа за маж ми.
За мајска плата уште немаш земено? Бравоооо..... значи немам коментар значи воопшто да не го спомнуваме Јуни Јули и Август оти можи вгодина ќе ни дадат пари немора да јадиме ние до вгодина...Мене за таа една недела од фондот што требаше одма ми ја пуштија за јули сега значи и мене можи да ми кочат ... Ви има вас стасано решение дома од фондот за здраство? А ако пак ме побараат ? нз дали да појдам ама и сликче треба да ми дадат за во фондот :/ :/
Не разбирам @Snow white , и на друго место имам прочитено дека бараат слика. Јас немам носено слика. Ако праксата покажува дека на повеќето бремени од твоето место Пп ги терат да се со преглед и слика, оди тогаш. Јас кога видов дека се надоврза со Делви мислев дека си од овој крај. Ама изгледа секоја општина си функционира различно
Сликче и фотокопија од последно испитување дали крвна слика дали нешто од микробиологија битно последно шо имаш испитано јас последно хематози и д-димери испитував па тоа ќе го приложам сега со сликчето.. Ќе се појавам то е немам друг избор а и онака баш ме копка и друго мислење да не се држам само на од матичната.
Mamicki ne znam dali prasanjeto e za tuka ako ne e izvinete kazete dali ima nekoja trudnica sto e na patoloska odnosno koja e procedurata za da se dobie patoloska bremenost? Fala vi odnapred
Zenski jas sum so dijagnoza O20.0,neznam koj mi podspomna deka posle 3mesec od fondot sto ke te isplaka ke ti ukinat boleduvanje...prvo mi nema nikakva logika bidejki jas dvapati prokrvaruvam I seuste mi e nisko mi rekoa da miruvam ionaka jas I ne setav do sega ...e sega ne mi e jasno zosto bi mi go prekinale boleduvanjeto ?
Дали некој знае дали има комисија втора смена во Букурешт? До денес ми е боледувањето а сабајле бев на ГАК за конзилијарно ми рекоа да се вратам во 13ч. Ке има ли проблем ако одам утре во Букурешт?
@Lexy10 јас обратно слушнав од мед. сестра додека собирав потписи. На девојката пред мене и рече "а да ти напишам 020 дека само оваа шифра сигурно не ја враќаат". Инаку и јас сум 020 ми даваат продолжување на боледување без проблем.
Pa maci realno I mislam deka ne bi trebalo da ni se prekine predtoa eden spontan dva pati prokrvariv I seuste e nisko I jas sama si osekam ...a nekoi od doktorite mi vikaaat pa ne e bas nisko itd...a samo dvajca do sega potvrdija deka e nisko postelkata I po pretpostavka od toa bile krvarenjata..ne bi sakala da mi go prekinat zosto sakam da isterame se kako e mozno podobro,zosto ne e mala rabota.. Maci jas koga bev pred dva tri dena dokaj mojata maticna za predlogot za komisija pominavme I da vidime utredenta koja smena e komisijata vo bukurest neli navodno po azbucen red se odi ...ama mazmi procita na vratata deka komisija samo sabajle imaat ...rasprasaj se pak ti za sigurno Pa I jas mislam deka ne bi trebalo mi nemase logika muabetot deka posle tolku vreme moze da ti prekinat..
По тоа како му кажуваат на мм кога оди, најкасно на денот треба да се јави на комисија. Е сега може е паметно мт да појде на комисија и да им каже каква е ситуацијата за да го имаат предвид. мм зимото беше на точниот ден, ама му кажаа да дојде после божиќ и не му правеа проблем, ама веќе го имаа евидентирано дека дошол на дента.