Zdravo Od 19.06 do 03.07 se vodev na boloeduvanje od strana na maticen ginekolog Na 15 juli dobiv normalno plata za mesec juni kompletna Od 04.07 do 03.08 sum na komisisko boleduvanje toa znaci pod fondot Deneska mi pustija isplata od 10806 den Pa me interesira bidejki prv pat sum na vakov tip na boleduvanje i mnogu raboti mi se nejasni Kolku e isplatata za patoloska bremenost , kako presmetuvaat za da pustat tolku pari. I da e isplatata 70% sepak se malce pari Inaku jas se vodam na minimalna osnovica Izvinete za dolgiot post
Не доби ли решение од фонд? Јас добив решение во кое ме известија кој ми е просекот од последни 12 плати и точно 70% од тоа ми исплаќаат.
Ne mi nema stignato resenie osvrn toa od fondot kaj sto odsm da go zemam kaj sto pisuva deka mi e odobreno boleduvanjeto drug nikakov dokument nemam
ццц немам коментар, инаку решение по пошта во плик на домашна адреса, исто како решение што ми стигнало за првиот пат породилно што користев и за оној додакот за прво дете и сл. Не дека нешто е проблем, еве ти веке земаш боловање, те исплакаат, ама не е лошо да си прочиташ црно на бело, колку шо и како.
Здраво некој да ми објасни како тече прегледот контрола и конзилијарлно мислење? Некој вика 3ца доктори?
Преглед ти прави специјалист. Имаш потпис и извештај од него. А потоа, на конзилијарното мислење се потпишуваат 3ца доктори.
Jas so prvoto dete voopsto ne dobiv celo porodilno izvestaj eve sega se nadevam za vtorovo ke dobijam bar prosek da znam
Девојки знаете втора смена на комисија од колку до колку е и паузата кога им е? Паднати се мрежите на телеком не можам да ги добијам никако