Ја прашав замената на мојата матична (матичната ми е на одмор) за да ми отвори боледување по завршување на патолошката, ми рече дека не можело така.Ви се случило да ви прави проблем матичната за вакво нешто?
Mene zamenata na mojata maticna mi rece.deka ne mozela da mi dade izvestaj za patoloskata posto maticnata imala druga procedura. Slicno
Не разбирам зошто да не можат да отворат, кога многу членки рекоа дека им отвориле.Ја праша зошто? Пред колку време беше ова?
Пред 3 дена беше ова . Ми рече дека неможела,кога ја прашав зошто зеде да ми се објаснува дека единствено што можам да направам е да барам од фирмата кај што работам да искористам одмор , меѓутоа јас имам друг договор со фирмата и затоа отворив породилно.
Ти благодарам за споделеното искуство. По ова што ми го кажа замената, ќе ја почекам матичната да се врати од одмор, па ќе зборам со неа. Не разбирам зошто ни се матични, ако не можат да ни излезат во пресрет кога имаме потреба?
Mene porodilnoto mi go otvorija 56dena porano,neam pojma zasto mnogu porano . Poslednoto komisisko vo bukurest bese taka i sea ke treba da se vratam na rabota mnogu porano. Gluposti neznaat so praat
И 45 дена е многу рано, после за бебето ќе ни е скратено времето, ако се родат на термин нема ни 8 месеци да имаат кога ќе почниме на работа. Не ми е јасен законов, или за побрзо да не откачат од товар на фонд. Мене баш ми се паѓа околу 45 дена пред термин да ми заврши последното боледување и не знам воопшто дали да аплицирам на будала демек не знам или можеби и матичниот воопшто нема да ми даде предлог. Имам и одмор што ќе ми пропадне ако не го искористам... па си мислев барем него да го пишам пред породилното, но не знам и на работа како ќе се спогодам дали ќе сакаат да ми го дадат.
Ако сега на боледувањето не ти пишува да се отвори породилно по комискиското боледување аплицирај си пак. Зошто кај мене со посчедното боледување пишуваше да се отвори породилно од кога ќе заврши, но јас ја прекинав патолошката при крај кога бев 3 дена и се водев како на работа да сум и си го отворив 15 дена пред термин
Имам уште еднаш да аплицирам, прв пат сега ми бараат конзилијарно. Па после тоа ќе видам што ќе напишат.
Дали можам овој одмор од оваа година да го искористам одма по завршувње на трудничкото ? Бидејќи стварно е греотка да ги оставиме толку мали за да тргнеме на работа