Zencinja denes bev na konzilijarno a maticnata utre mi e vtora smena za da zemam od kaj nea dokumentot a mojata bukva vo bukurest e prva smena a boleduvanjeto od komisijata e do 1.9 petok...Dali ke gi primat deka posleden den mi e petok.
Dokumentite za vo fondot za patoloskata dali gi nosite licno ili moze nekoj drug da gi odnese mesto vas
Девојчиња зар никој не знае како иде постапкава? Барав уназад, не можам да најдам како сте почнале, гинекологот приватно ми вика дека треба да одам кај него за конзилијарно, од Коруновски ми викаат 2 недели од нив па у Букурешт со мислење од докторот од Ремедика... Главава ми е хаос, а до понеделник мора се да знам зашто ми истекуваат првите две недели од матичен...
Прво матичен лекар ти дава 2 недели, после тоа со извештај од специјалист одиш на комисија и они може да ти дадат уште еден месец или уште 15 дена зависи, после второ одење на комисија бараат конзилијарно. Само конзилијарното и специјалистички преглед можеш да земеш од Ремедика, боледувањето е преку матичен доктор.
Епа јас сум у Ремедика кај др.Јане и во Коруновски кај др.Васо. Он сега рече да земам во понеделник мислење од др.Јане и да одам кај нив да ме препратат во Букурешт. Како оди тоа со буквите? Јас сум на П... Фала ти од срце, само се нервирам искрено, бев веќе еднаш на патолошка, ова ми е трето, се плашам да не не ми продолжат, ваљда нема да извисам 6ти месец сум...
За смена ќе се јавиш на овој број 023064088 во Букурешт,ќе ти кажат другата недела која смена е твојата буква. Со извештајот од специјалист нека отиде некој да однесе во Букурешт документи не иди ти,и ќе ти продолжат боледување сигурно.
Може. Ако се оваа недела прва, другата недела се втора. Обично така се менуваат. Јави се ќе ти кажат. Обично дигаат ,ама некогаш знае и да не се јави никој. Биди упорна.
Megjutoa sekako mislam deka ne smee da odjavi rabotnik sto e na boleduvanje , sekako na sekoe boleduvanje pisuva poradi bremenost i rizici , isto taka dokolku me odjavi mora da potpisam otkaz?
Ако сте на определено време, не ви даваат отказ туку само не го продолжуваат договорот и не се потпишува ништо.
Ако си на месец, три, шест, само системски те одјавува и чао папа. Јас знам дека многу ретко можеби има шанса за да мора да те задржи. Јас разговарав со 3ца адвокати, трудов и прашував жени кои ги избркале вака. Ниедна никакво право... Е сега убаво кажува феминката погоре, дај боже да е така, ама јас неверни Тома...
Како беше е-маилот од фондот? Неможам да го најдам тука низ форумот… сакам да прашам кога ќе ми пуштат пари за клексани..на телефон не се јавуваат
За прво продолжување од комисија (пред конзилијарното) кај матичниот ми рекоа само: 1.Крвна слика 2.Мислење од специјалист 3.И предлог за привремена спреченост од матичен гинеколог Немам многу поверење во нив искрено, да не треба и тој Н1 образец и трансакциска плус или тоа оди понатака? Повеќе информации од вас ќе добијам него од матичен што ни за крвна слика не ми кажа дека треба, па вчера јадена и пиена у 11 трчав у 8ми септември да вадам у 5 за 12.
И јас бев вака погубена,знам како е. Затоа те цитирам нон стоп,и се трудам да ти бидам од помош Н1 образец и трансакциска не ти треба за во Букурешт,тоа е за во фонд кога ќе носиш документи,после истекот на боледување што е на терет на фирма.
Потајно се надевав дека ќе ми одговориш ти. Првите 30 дена ги плаќа нели фирмата 90% мислам, во понеделник сега ми истекуваат 15 дена, после другиве 15 дена што треба да носам и каде? Во социјално ли? Зар не си носи фирмата?