Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Devojki ve molam za odgovor ako nekoja znae
    Jas bev na patoloshka i sega do 20ti sum pa treba da koristam odmor i da otvoram porodilno. Ne mi e jasno neshto a i kasno mi tekna deka dokumentot od Bukuresht jas go dadov na 31vi vo fondot. Od komisija mi bese 21.08. do 20.09. ama deka maticnata mi go dava boleduvanjeto od 1vi do 31vi. Jas veke toj dokument od Bukuresht go dadov vo fondot za da zemam pari za avgust. i sea od 1vi do 20 ti jas ke imam boleduvanje samo od maticnata .. dali moze da mi pravat problem vo fondot?

На mmacichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.027
    Да не знае некој буквата Р во Букурешт која смена е денес?

3. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Прва смена е.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.027
    A do kolku ?

5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Најверојатно до 13 часот. Не знам точно.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Здраво,има ли тука некоја жена која е вработена во Армија а е на патолошка бременост?

7. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    49
    Zdravo vi isplati li fondot za kleksani mesecov , podnesov na 17 avgust

8. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас поднесов документи и за една недела имав исплата

На Srnapetra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    Јас поднесов на 4ти Август и еве уште чекам …

На Srnapetra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Здраво, ќе може некоја да ми каже кои документи се носат за патолошка и каде?
    Рано ми е на мене, имам уште 2 недели, ама сакам да знам, зашто од Коруноски буквално никакво инфо не ми даваат, да не се шетам 10 пати.

11. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    49
    Za patoliska ako si prvite 15 dena sega od maticen , posle ovie 15 dena treba da napravis pregled od specijalist ( jas bev so moj termin na drzavna) so izvestajot ides kaj maticnata ti sprema predlog za komisija i go nosis vo bukurest predlogot i izvestajot tamu ti prodolzuvaat , se vrakas kaj maticnata so toa od komisija za da go sredi boleduvanjeto , pisi mi vo poraka ako nesto ne ti e jasno

На LadyC и Isabel им се допаѓа ова.
  12. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    49
    Zdravo da prasam do 10 avgust bev pod firma od 11 avgust plata treba da mi pusti fondot, minatata nedela firmata mi pusti pari za tie 10 dena vo avgust no na moe zdravstvo pisuva osigurana do 30.9 obicno odma se prefrla na 10 mesec , dali fondot go podmiruva osiguruvanjeto koga ke gi isplati parite za avgust ?

13. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    4.962
    Jas imam edno prasanje ako znaes, ili bilo koj moze da odgovori. 6ti mesec sum, imam dijagnoza za patoloska. Ke otvori maticna obicno boleduvanje, pa na specijalist, pa so toa Bukurest i ke mi pisat patoloska. I do koga patoloska trae? Citam nekoi sakaat odmor da iskoristat. Imam i jas cel odmor 20 dena zacuvani, dali bi mozela da gi iskombiniram, zatvaraat patoloska 45 dena pred termin, pa zemam odmor i cekam trudnicko?

Isto i ova prasanje, prvite 15 dena sum na tovar na firma, a posle toa kako ide isplakjanjeto?

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас бев 6ти кога останав на патолошка пред месец дена .
    Вака оди, земаш 15 дена од матичен (пред да истечат тие 15 одиш на специјалит порано пред истек на тие 15 и земаш мислење) па идеш на специјалист за мислење и одиш во Букурешт, таму комисијата ти дава од 15 до 45 дена, после најверојатно како мене ќе си без конзилијарно зашто сме во поодмината бременост и двете, најверојатно пак ќе одиш кај специјалист по мислење и пак у Букурешт. И така до крај. Е сега одмор се зема пред да те пуштат 45 дена порано на породилно, ама немам искуство нека кажат девојкиве.
    Друго, фирмата е должна да ти ги плати првите 30 дена 90% од платата, после паѓаш под Фонд со 70% плата додека си на боледување, а кога ќе се породиш здравје земаш 100% плата.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    4.962
    E super fala, znam ne smee da ima prekin vo denovite,ako zakasnis moze da ne prodolzat. Daj boze da ne baraat konzilium, polesno prelu specijalist samo.
    Uste nekoj ako znae kako odi so otvaranje trudnicko. Posto ako zavrsuva patoloska 45dena pred termin, i otvoram togas trudnicko, bebevo na 7 meseci ke ostane doma. Tapa malce. A ako popolnam so odmor ako smee posle patoloska, barem 20dena, pa ke otvoram trudnicko. Si praam filmovi a vrska nemam kako ide :D

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    98
    Здраво доколку по завршување на патолошка бременост, наместо породилно се отвори боледување од општ матичен лекар, тие денови додека трае боледувањето ги плаќа фондот или фирмата?

17. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    4.962
    Firmata. Jas eve odmor sakam togas da zemam ako smee po zakon. I pak ke bidam na tovar na firmata. Isto i so boleduvanje od opst, zabar...

18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.772
    Допаѓања:
    9.559
    Како мислиш пред да те пуштат?
    Нели тие даваат предлог а не го отвараат автоматски?
    Јас мислев кога ќе ми заврши последниот ден од патолошка (45пред термин) да си земам 23 денови одмор па одпосле здравје да отворам породилно зар и порано од ова треба? (facepalm)
    Не сфаќам зошто е ова правило за 45 денови каде сме намачени цела бременост со процедури и бркање документи уште ни кратат од времето со бебе одпосле (facepalm)

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    4.962
    E ajde de glupost. I jas taka ke pravam, ne mi se otvara tolku rano. Gazda ke zbesne ama so da praam

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Врска немам како оди тоа... Не сум до таа лекција а и нема да барам јас одмор оти едвај ми дозволи мојава газдарица и да останам дома. Нека кажат како оди кој знае, зар сама треба да носам документи ,зар за породилно?