смееш да отвориш боледување од општ матичен лекар, гинекологот веќе нема право да ти дава боледување после патолошка
Месецов прв пат треба да земам преку фонд за август. Гледам минатиот месец на 23ти имало исплата, се надевам до крајот на неделава ќе пуштат. Дали има некој како мене што нема земено за август?
Јас. Мене од 20ти до 25ти ми пуштаат обично па си чекам. Не знам дали по азбучен пуштаат или по групи според поднесување во фонд многу разлика има во пуштањата некои девојки уште на 10ти земаа..
Жени првиот пат за патолошка за колку време ви исплатија? Имаше многу доцнење? Јас од септември сум под фондот па да знам што да очекувам октомври,ноември..
Дали доколку останам на патолшка, породилното пота ќе ми биде просек од последните плати или просек од сумата што ќе ја земам додека сум на патолошка?
Devojki 20 nedela sum se e vo granica osven aktivno parcijalno vreme sto e pod granica negde 22.9 niska granica e 27 , kleksani sekako primam poradi genetski mutacii , dali e nisko?
Не, не е прва.. ама за разлика од предхондиот месец еве една недела плус помина.. ова е веќе иживување од нивна страна
Тешко ама има шанса ти пуштаме среќа да ги фатиш расположени па да не прават математики до кога ти се 45 денови мене уште 3месеци унапред ми напоменаа законски дека морало така а овде има девојки со друго искуство пак
A ako napisat, zadolzitelno mora da go otvoris 45 dena porano, ili moze odmor da si koristam pa da go otvoram da receme 20 dena pred termin?
Тие даваат само предлог, после може да си користиш одмор или ако ти даде општ матичен боледување, јас здравје ќе имам 23 денови одмор да искористам па после ќе видиме. Ама секако пред тоа мора да прашаш дали ќе ти одобрат од работа (некои фирми за жал не одобрувале )
Се надевам денес ќе бидат расположени Башка времево надвор ич не е за работа , па може нема да им се прави математика хахахахаха
Здраво девојки, дали имате исплата за клексани? Имам поднесено на 4ти август и на 11 септември мислам беше… уште чекам. Вчера бев таму и ми рекоа наводно за тие од август дека треба да ги имам на сметка, а нема везе.. не сум добила ништо. Имам поднесено за 2 х 30, колку треба да земам дали некоја од вас знае?