Јас првиот пат се изначекав, крај на август земав за јуни и јули наеднаш, а сега на 11 септември земав за август и се изненадив не знам како исплаќаат али биди спремна дека може и да чекаш уште
Spored mojata kalkulacija 60%. Se si mislev e 70%, ama parive mi idat za 60%. Za mesec dena odprilika mi stignaa Ama zavisi kako se so guzvi i kolku imaat podneseno, i kolku im se raboti
Девојки јас сум во почетна бременост, имам крварење препорака од гинеколог за мирување, моментално сум на боледување.Поради тежината на работа сакам да останам на патолошка бременост кои се условите и што ми е потребно слушам муабети тешко давале па ако може инфо. што да правам
Не даваат тешко особено па ако си со крварење. Чим си сега од матичен гинеколог на боледување ќе бидеш 15 дена , после тоа ти дава гинекологот упат за на комисија
4 дена пред да ти завршат тие 15 дена ќе си земеш упат за во Чаир или ГАК, ќе ти дадат од таму извештај, со тој извештај идеш кај матичната ти дава предлог за комисија. Со предлогот извештајот и крвна слика идеш во Букурешт т.е. ќе оди некој друг. Направи си копија од извештајот јас немав и оргиналот ми го земаа. И нека пишува во извештајот совет за мирување, боледување. Ќе ти продолжат, мене ми продолжија еден месец. И гледај матичната да ти стави шифра О20.0 мене ми е таа од почетокот ради што ставам утрогестан. Ма да ја сум со 3 шифри ама со оваа би требало да ти продолжат.
Ни вчера, ни денес... а петок е. Почнав да се сомневам кога ги имаат однесено од работа и дали воопшто ќе земам месецов
Кај мене ги однесоа на 7ми, нема исплата, баш мислев денес сигурно ќе пуштат ама тоа е ќе се помолиме од понеделник. Не е до носењето, овие доцнат..
Јас прв пат треба да земам сега, за 10тина дена од август. Затоа не знам што да очекувам, да не ми ги пуштат наредниот месец со тие за септември.
Здраво на патолошка сум неколку мес колегите од раб зеле во август к15 мене ништо ми следува ли и колку %?