Здраво, имам отворено боледување од мат.гинеколог бифејќи имам закажано преглед во Систина, дали од таму даваат предлог за патолошка бременост ? Фала
Здраво две недели сум на боловање од матичен гинеколог поради крварење,имам и препорака од болница од докторката,треба да ги носам до крај на оваа недела во социјалното,заборавив да прашам дали освен документите треба трансакциска сметка или тоа отпосле треба? Фала ви многу
Zdravo.. dali ke saka nekoj da mi objasni koja e procedurata za otvoranje patoloska, koi dokumenti kade se nosat i vo fond koga i sto treba da se odnese? Znam deka prvo maticnata dava 15 dena pa te prakja posle nekade ama kako ide toa tocno ne snam bi sakala da se informiram na vreme.. isto taka me interesira od koga pocnuva da se isplakja patoloska posle tie 15 dena od maticen ginekolog ili kako? fala odnapred
Пред истек на 15 денови ќе ти дадат упат за гак или чаир одиш таму добиваш специјалистички извешташ, со документи од матичната предлог за боледување може да добиеш уште 30 денови. После ова еднаш месечно пред краен датум земаш упат од матична за конзилијарно мислење и цело време носиш на комисија па во фонд. Исплата на патолошка од фондот е после 28 денови вкупно боледување (или 30 не знам точно) За носење во фонд сама не би знаела, кај мене фирмата носи.
Зависи што пишува во документот од комисија, ако пишува СО КОНТРОЛА ќе треба нов изврштај не конзилијарно.