Ги исконтактирав и на работа. Ми рече дека однесени биле, од фондот каснат и лажат дека не се поднесени. Која и да е вистината ќе се изначекам...
И тоа е можно. На татко ми,му ги имаа изгубено документите во фонд и го убедуваа дека нема доставено кај нив ништо. Па носеше нови на крај пак. Кај нас се е можно
На мене ми се јавија од фондот дека се грешка од фирма, и рекоа нека ни се јават од таму да средиме со нив, се слушнаа одкај мене од фирма со нив, ми ја исплатија грешката сума од фирма веднаш а од фондот ми стигнаа една недела после тоа
Првиот пат на мене ми се јавија и ми рекоа јас да им пренесам и после као океј средено им пишувам меил сеа ми викаат за 7ми месец саатите не се софпаѓаат и за 8ми а за 7ми ми рекоа средено да не им пишев меил немаше ни да знам дека имаат проблем они пратиле по пошта писмо до работодавецот и не е нивен проблем понатака.. Македонија.
Obrazec ke ti dadat tamu da popolnis Iskopirana transakciska I boleduvanjata po red od koga si na boleduvanje do poslednoto prodolzuvanje gi nosish
Devojki ve citam celo vreme. Vo nekolku postovi procitav deka vo slucaj da prekinime boleduvanje od komisija, nema da mozeme da zememe so ista sifra novo boleduvanje vo idnina. Nekako ne mi drzi voda ova. Kje moze li nekoj da objasni?
Јас кога прашував општ матичен ми кажа: "Moze toa ginekologot najdobro da go konsultirate bidejki ako vo rok od 30 dena treba da se otvori boleduvanje so ista dijagnoza se odi prvo na komisija"
Здраво ме интересира ако користам боледување од матичен гинеколог 15 дена и веднаш продолжам со боледување од општ лекар уште 7 дена, колку ке ми одбијат од плата.
Zdravo zencinja ajde pomosh..Od gak konzilijarno mi go prodolzija boleduvanjeto od 2.10 do 15.10 a maz mi sabajle gi noseshe dokumentite vo bukurest tamu boleduvanjeto go prodolzile od 2.10 do 6.10 i da se otvori trudnicko boleduvanje.Jas sum 32+4 dena termin mi e 20.11. Isto taka i od maticnata mi e prodolzeno do 6.10 Zosto samo 1na nedela prodolzile .Odmor leten seuste nemam koristeno cekam da mi kazat dali ke me sleduva.Ako mi dozvolat barem da si go iskoristam ..Kazete vie sto ponataka kako treba..I za vo fondot dok sto treba da ppsnesam za septemvri mesec boleduvanjeto od maticnata mi e za cel mesec a ova od komisija samo 6 dena ne mi e jasno kako ke imam isplata za septemvri
И мене последното конзилијарно ми беше од 01.09 до 30.09 ама комисијата ми даде боледување до 13.09 со тоа што од 14.09 да си отворам породилно. Јас не отворив породилно, во своја фирма сум, си се вратив под фирмата, ама мора да смееш одморот да го искористиш, законски е така. Исто можиш да искористиш и болавње од општ матичен (мислам 7 дена, ако не се лажам) па потоа отворај породилно. Инаку фондот ќе те исплати заклучно со 06.10. Мене фала богу ни за август ме нема исплатено па тек за тие 13 дена од септ.
Здраво, ме интересира на тие што ви немаа исплатено за јули дали сега ви ги пуштија во ист ден и за јули и за август месец? Имаше грешка со пресметката на саатите за јули додека кажаа што е проблемот и додека се реши дојде време за исплата за август. Денеска гледам според сумата само за јули се пуштени пари.
A dali mora na rabota da im kazam dokolku koristam boleduvanje od opst maticen.I dali treba da se zatvori komisiskoto boleduvanje kaj maticnata pred da zemam odmor
Фондот е ужас, април бев еден ден под фонд, за април и мај ми исплатија во еден ден на почеток на јули дури. Крај на јули ми пуштија за јуни, исто на крај на авг зедов за јули. Сеа еве денес е последен ден кај што би можело да легнат пари, ама фала Богу нема исплата кај мене за август. Јас во октомври ќе земам за август, ццц немам коментар