Не знам што да кажам на ова, период во кој парите ти се најпотребни ги чекаш како од свој џеб да двојат
Za shifra o20.0, boleduvanjeto bese otvoreno 10tina dena i za zhal zavrsi so spontan, kolku % od plata sleduva za tie denovi?
A koga Dokumentite za septemvri da gi podnesam vo fondot dokolku koristam odmor pa boleduvanje od opst maticen..Obicno jas si gi nosev poslem 5ti do 10ti najkasno posto vo firma pustaat plata na 1vi
Аууф не би знаела да ти одговорам, книговодителот кај мене ги носеше, нека кажи некоја членка што ги носи сама.
Здраво девојки да прашам која смена се во Букурешт комисијата од понеделник на буквата Д и буквата Р ? Фала
Од работа ми рекоа дека документите за боледување сами си ги носиме во фонд. Читав на нет м1,м2 образец и уште триста чуда и се збунив многу . Прв пат ќе носам па ако може да ми кажете што документи ми се потребни.
Мислење од комисијата, боледувањето од матичниот што ќе ти го даде врз основа на комисиското мислење, и копија од трансакциска и таму во фонд ти даваат да пополниш н1 барање(можеш да го симнеш и од нет, го има на страна на фзо).
Ја ова го читав. Ништо од ова не треба? За клексаниве стручна станав ама за ова ко изгубен германец сум
Tamu ti davaat obrazec koj treba da go popolnish,kopija od transakciska smetka boleduvanjeto od komisijata i izvestaj od maticnatata za boleduvanjeto
Zeni dali ima nekoja od vas sto e na patoloska a da raboti vo drzavno I pred porodilno da koristela odmor
Жени кажете откако ќе ви заврши 45 дена порано боледувањето, како иде постапка за отварање породилно? Пак сами бркаме? И уште нешто. Кога ве исплаќаат најчесто? Јас сум пола од фирма месецов пола под фонд... И уште дали знаете буквата П која смена е од понеделник?
Здраво девојки да прашам која смена се во Букурешт комисијата од понеделник на буквата Д и буквата Р ? Фала
Ovaa slika ja imase postirano clenka minatata nedela, od 18sept taa nedela. Ovaa sto pomina bea obratno, jas bev sigurno bese taka. Znaci slednava treba da bidat pak isto kako na slikava. @LadyC za plakjanjeto mnogu kasnat. Drugarka bese lani na patoloska, da receme sega za pola septemvri ke gi dobies kraj na oktomvi, a moze i noemvri.
Дали би биле љубезни да ме упатите, дали матичниот гинеколог е одговорен да ми води патолошка бременост или требаат конзилијарни мислења од клиника, па понатаму матичниот да ја следи ситуацијата со продолжување боледувања и водење папирологии.. Да си се спремам со време за стресирање Матичната не беше расположена да ми објасни, а јас сум решена дека сакам да се изолирам од контакт со странки во периодот што претстои...
Матичниот може да ти даде само 15 дена боледување. После тие 15 дена специјалист,па понатака секој месец конзилијарно мислење од комисија,месец за месец.