Здраво, да прашам бев на боледување од 11.09 до 21.09 преку општ матичен , од 22.09 се водам преку м.гинеколог. Колку посто би ми скратиле од плата ? Фала
Над 15 дена се крати 10 %од плата, а општ матичен колку дена ти даде боледување, нели даваат само 7 дена.
Здраво, да прашам освен препорака и предлог од матичен гин и од специјалист , кои други документи се носат во Букурешт на комисија ? Фала
Devojki Dali ima nekoj odeno na patoloska samo zaradi psihicki stres na rabota? Toa znaci karanici, bukvalno mi se kacuva pritisok, se prtitresuvam cela i cel den sum nervozna. Nemozam da izdrzam, a terminot mi e duri kraj na Februari, pocetok na Mart. Dali do togas mozam da zimam postojano patoloska? Pottoa da zemam boleduvanje od opst lekar I potoa za otvoram 45dena najrano porodilo. Moze da mi se objasni ova? Ne planiram da se vrakjam na rabota sekako.
По приватниве најверојатно ќе ти даваат конзилијарно,а по државниве клиники ,тешко дека ќе добиваш без некои посериозни индикации. Породилно кога си на патолошка,секако се отвара 45 дена пред термин,доколку немаш со што да го попуниш времето измеѓу.
Здраво, да прашам на патолошка сум до 6.10 сум од матичен гин. на боледување, од 07.10 до 07.11 сум комсиски, во Понеделник ќе го однесам боледувањето на работа, но прашањето ми е од работа кога ќе треба да го носат вп Фонд? Бидејќи искрено на работа се идиоти и на една колешка и ги однесоа документите после 2 месеци. Затоа сакам да знам за да ги притиснам . Фала
Девојки денес конзилиарното ми го продолжиле само од 08 - 11.10.2023.Само три дена Пишува од 12окт.да отворам породилно. Прашањето ми е дали може пред истекот на породилното, да земам боледување од кај матичниот лекар?
45 денови си од термин? Можеш од општ 7 денови (прашај што треба за 7 плус ) и евентуално одмор да искористиш
девојки може некој да ми ја објасни процедурата за патолошка бременост,добив 15 дена од матичниот поради крварење поголемо по препорака и на друг специјалист за ризична бременост сега сум 8ма недела ме пратија на комисија која ми одобри уште само 15 дена сега што понатаму не плнирамдасе вракам на работа да ризикувам која е постапката за продолжување
Пак ќе треба да земеш од специјалист ќе пратиш некој на комисија, и од таму продолжуваат дали 15, дали 30 дена, а над 60 дена треба конзилијарно од тројца доктори. Така ми објасни жената во Букурешт вчера и ми кажа да доаѓа друг бидејќи сепак одат со различни болести, а ние сме трудници.
Zavisi do firmata moite ne nosele na gmail prakjale i koga se javiv vo fondot mi rekoa deka treba licno od firma a od firma mi rekoa ne ideme nie i sea se slikam jas 2 meseci bez prihodi pri dokumentacija
Devojki da prasam.Boleduvanjeto patoloska vekje mi zavrshuva utre i treba da otvoram porodilno no jas imam odmor da koristam.Dokolku se porodam za vreme na odmorot(se nadevam nema ) koga treba da se otvori porodilno
Можеш и тогаш . Породилно се отвара 45 дена . Може и 28 дена пред породување и дента кога ќе се породиш.