Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.026
    Nekoja isto sto ceka za juli i avgust isplata?

2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.537
    А имаш прашано во фонд да не нешто не е ок? Долг период е веќе ќе почнат исплатите за септември а ти ни за јули немаш. Провери си и среди ако нешто фали со фирмата

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.026
    Rabotata e sto od fondot vikaat falat saati a od firma im gi prakjaat i vikaat deka e vo red i koga se prejaviv mi rekoa a pa sredeno e pusteno eza potpis za isplata i eve uste cekam

4. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    2.464
    Јас чекам за август и септември. Т.е.прв пат требаше да земам минатиот месец, но се уште ништо.
    Кога прашав во фонд ми рекоа немале поднесено од работа за мене, а кога ги прашав на работа ми рекоа поднесени се уште на почеток на месец...

5. Boki_bokicka

Boki_bokicka Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    94
    Jas vi preporacuvam podobro sama da si gi podnesuvate dokumentite zosto i kaj mene beshe taka mi vikaat podneseni se a od fond mi vikaa nema nisto podneseno i cekav dolgo za pari..Od togash sama si gi podnesuvav toes maz mi gi noseshe i redovno imav isplata sekoj mesec

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    2.464
    Ми остана уште еднаш само за поднесување и ќе треба да отворам породилно. Но, не знам за овие 2 месеци што да правам, ми се чинни побрзо породилно ќе земам отколку патолошка. Не знам дали би можела да ги однесам сега сама дека веќе ги "однесле" од фирма. Дали прифаќаат копии?

7. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.026
    Jas sama gi nosam pa pak se glupiraat fakjav vrski za 3ca sto sedat po cel da potpisat za isplata.. se zavisi od toa koj ja vodi postapkata:?:

На Boki_bokicka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    85
    Дечки дали знае некој
    Дали ако те одбијат на првостепената можеш истиот ден да одиш на второстепена комисија ?

9. Boki_bokicka

Boki_bokicka Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    94
    Zencinja utre ke nosam dokumenti vo fondot za septemvri mesec vekje boleduvanjeto mi e zatvoreno bev od 01.10 do 06.10 sea koristam odmor pa zdravje treba da otvoram porodilno.Prashanjeto mi e dali i za tie 6 dena treba da se podnese vo fondot sea ili nareden mesec ili pak od rab ke me isplatat za 10 ti

Последна измена: 8 октомври 2023
  10. Srcni4ka19

Srcni4ka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, koga pocnuvaat isplatite ili nema nekoj red prv mesec treba da zemam pa da znam kolku ke se iznacekam ☺️

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.537
    Зависи, околу 11ти има кај некои девојки, а кај повеќето после 23ти

12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас не го однесов документите у социјално зашто ми дадоа 10 дена продолжување на комисија и сеа за уште 10 дена до породилно 45 унапред ме пратија на конзилијарно. (facepalm)
    Матичен рече да завршам и тоа и да ги однесам од цел месец заклучно до датумот сега што ќе го дадат на 18ти. :@
    Абе не се нормални. :tmi:

13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.026
    Дали ке е проблем на 18ти сум на гак за патолошкава а на 19ти треба да носам док во букурешт дали ке ми праат проблем?

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не ако ги имаш сите потребни документи. Јас првиот пат отидов точно на денот за продолжување. :)

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    515
    Imam edno prasanje, so koi dijagnozi dozvoluvaat patoloska i davaat boleduvanje?

Na rabota ne ceka eden stresen period koj trae mesec dva i so dosta prekuvremena rabota i bi sakala da go izbegnam pa razmisluvam koga kje dojde vreme dali bi mi dale taka podolgo boleduvanje da me fatat bar dva meseci?

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    9.537
    Боледување не се дава веќе на подолг период. Матична може да ти даде 15 денови, па те праќа на специјалист (можеш и во приватна да отидеш) со тоа може да добиеш 30 денови па уште 15 со ист извештај (шифра О20 ), зависи која недела си веќе. Искрено на гак не знам дали без медицинска причина би добила ваков извештај, па затоа мислам ти е подобро на приватно да успееш да земеш. Е после овие денови си одиш на конзилијарно мислење а со него ти одобруваат макс до 30 денови.

17. Srcni4ka19

Srcni4ka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Ima li denes kaj nekoj isplata za patoloska?

18. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    Да, јас добив денес исплата за септември.

19. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    2.476
    Јас денес, добив исплата за септември.

20. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    Здраво
    Дали би можел некој да ми објасни како оди постапкава за патолошка.. јас земав боледување од општ матичен 15 дена и сега отворив и од матичен гинеколог уште 15, потоа таа ме праќа во чаир на специјалист па извештајот се носи на матичната па од кај неа во букурешт (барем вака таа ми кажа). Потоа што се прави понатаму? Кои документи се носат во фонд? Инаку дијагнозата поради која вадам патолошка е предходно миссед абортус и тромбофилија со некои мутации на гени, дали со ова би ми одобриле патолошка?