На 1ви, а некогаш и пред 1ви… иначе првиот пат кога требаше да земам чекав скоро 3 месеци..ако ти е прв пат провери да не има некоја грешка со саатите кај тебе во фирма.
Iskreno, ne znam bas kako odi taa procedura..jas sama si gi nosev dokumentite vo fond....sega vo firma da gi baram ili vo fond da prasam dali e se vo red?
Во фонд прашај, често се случува да има грешка во саатите и да треба да се исправи од твојата фирма. Додека не средат, фондот нема да ти пушти пари. Може и се да е во ред па пак да чекаш, нема правило, но прашај во фонд ако прв пат чекаш да земеш за да бидеш на чисто.
I jas cekav za del avgust i sept , denes mi go isplatite del avgust , megjuta imav prob so saaite i zavcera go srediv toa denes isplata ,sea cekam samo za sept plata firmata pusta na 15 ti tocno
Devojki malce pomos. Poslednite dve nedeli vo septemvri bev na boleduvanje. Toa mi go isplati firmata so 90%. Posle tie dve nedeli, nosev vo Bukurest izvestaj so boleduvanje, mi prodolzija 1 mesec, tocno od 1.10 do 01.11. Znam deka prvive dve nedeli od oktomvri sum povtorno na tovar na firma, a od sredinata na oktomvri pocnuvam da sum na tovar na FZO. E sega, prasanjeto mi e, koga treba da gi nosam vo fond boleduvanjava i kopija od transakciska (mislam samo toa mi treba, i tamu nekoj obrazec ke mi dadat). Dali da odam sega na 15ti, ili porano, ili pokasno? Da ne utnam pa da ne zemam pari. Knigovoditelot ne nosi, mi kaza sama da si teram.
Повторно ми вратија дека немаат однесено документи од фирма . Кога претходно им кажав во фирма ми рекоа дека ги имале однесено. Јас стварно не знам што да правам, ќе пробам со копии сама да ги поднесам во мојот град ако ми ги прифатат воопшто такви... Многу се нервирам вака, некој си игра играчки...