Го има на страната на фонд. Н1 образец е. Не се пополнува за саати , име ,презиме,број на легитимација,име на фирма и уште некој податок. Отвори на страната на фонд, го има и да го испринташ.
Фала ти. И документот од комисија го давате или само боледувањето? Ајде ново боледување од матичен ќе ми дадат ама од комисија имам само копија или да ги барам од фирма да ми ги вратат оригиналите.
Јас досега цело време носам копија од комисија,не ми правеле проблем. Плус, ти треба копија од трансакциска сметка заедно со другите документи
Згрешиле кај мене од фирма, коригирале и сега рекоа ќе ми доплатат у вторник, па ќе може да ме исплатат и од фонд. Грешка у часови направиле.
Знаеш ли колку беше дрска таа од Фонд? Ми ѕвони и ми вика, ти си таа и таа? Велам да. Згрешиле пресметка кај тебе у фирма, да беше се у ред наредна недела ќе те исплатевме, сега нема да земеш пари! Еееее дури и ми свика не ми се верува. Кој бре ли ги прима...
Имав боледување од матична две недели поради повраќање па ми го продолжија од Фонд уште 20 дена. Од ноември треба да тргнам на работа бидејќи од кај матичната ми кажаа дека ми е затворено и не може да се продолжи и дека ќе мора да појдам на работа. Во меѓувреме прокрварив и сега треба да мирувам и сум под терапија. Како можам да си го продолжат боледувањето, зашто во ваква состојба нема да можам да одам на работа.
После првите 15 дена од матичен, кога се оди првпат на комисија, може да се оди ден два порано? Или мора баш на 15от ден?
Девојки втор пат идам на комисија денес. На претходното боледување ми пишуваше со контрола. Отидов денес само со предлог за боледување и извештај од чаир, му се случило на некој само 15 дена да му одобрат? Бидејќи толку ми одобрија.
Аман жити се како да им ги земаш парите од дома...цел живот плаќаме здравствено осигирување и после молиме за наши пари...немам искуство со патолошка ама имам барано пари во фонд за клексани, ејјјј морав врски да фаќам да ми ги примат документите не сакаа да ми ги примат, првиот пат на извештајот од Државна болница ми пишуваше дека ми ги даваат по препорака на доктор од Систина ама докторката што ми го даде извештајот беше согласна дека треба да примам затоа и ми ги даде и заради тоа не сакаа да ми ги примат, вториот пат пишувало по препорака од матичен, пак иста приказна, врски факав за документи да ми примат ејјј мизерија
Никогаш не ми пишувало на извештај по чива препорака ги примам. Одам во чаир ми пишува доктор тарапија 30 кексани. И толку. Ја поднесов на 18.09 на 20.10 ми исплатија. Незнам зошто ти пишувале по препорака.... Еве последниот извештај. Мислам дека се чека ако не ти се комплетни документите или датите не ти се совпаѓаат на извештајот и фискалните или кога станува збор за паталошка ако имаш проблем од фирмата нешто не ги однеле, или грешка во саати.
Treba da odis kaj bolnicki ginekolog drzavno ili privatno I na izvestajot da ti pisuva zakanuvacki abortus mislam 020 dijagnoza bese I preporaka za miruvanje I boleduvanje zaradi krvarenje I mozemo abortus so toj izvestaj odis kaj maticna I ti dava preporaka za komisija odis so izvestajot I oreporaka na komisija da odobrat maticnata da ti otvori boleduvanje zatoa sto mislam ako to e zatvoremo boleduvanje od maticnata 45 Dena nema pravo da ti otvori Novo osven ako od komisija ima dozvola da otvori.Ama izvestaj od bolnicki doktor mora taka napraviv jas I mi otvori pak boleduvanje I Eve sum od togas na patoloska na mesec odam na komisija I teram I jas imav krvarenje vo 10 nedela I od togas si sedam doma.