Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Имав боледување од матична две недели поради повраќање па ми го продолжија од Фонд уште 20 дена. Во меѓувреме прокрварив и сега треба да мирувам и сум под терапија. Тековното боледување ми е веќе со шифра заканувачки абортус, и е до крај на октомври, а во извештајот на комисијата не пишува контрола, бидејќи прокрварив во меѓувреме сакам да го продолжам, нема да можам да одам на работа. Дали со конзилијарно мислење ќе ми го продолжат.

2. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Не пишува со контрола или конзилијарно? Бидејќи кај мене на првото пишуваше само со контрола и ми бараа само извештај, а на второво сеа пишува со контрола и конзилијарно мислење. Најубаво мислам да прашаш кај матичната. Кога и да сум одела на комисија ( не само за паталошка ) ми пишувало или контола или конзилијарно.

Nbnbnb likes this.
  3. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Здраво девојки
    Да прашам кога ке ви продолжат боледување на комисија во Букурешт дали одма после тоа поднесувавте во фонд за исплата или треба да се чека да поминат тие 30 дена па потоа?

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Мене ми е продолжено со конзилијарно до 27.10 што значи документи мора да носам почеток ноември за исплата за октомври.

ANITA.sk123 likes this.
  5. Isabel

Isabel Популарен член

Да се пофалам и мојата сметка се зарадува :D. Деновиве почнав да ги спремам документите за во фонд, ми фалеа уште боледувањата пак да ги земам од кај матичен. И и велам вчера на мајка ми, ќе видиш сега ќе ми пуштат пари дека почнав да ги спремам документиве. И денес еве нотификација :party::party::party: ми пуштиле за септември.
    Е сега за дел од август ми немаат пуштено, сигурно со саатите нешто има проблем како кај сите. Ќе прашам за тоа дополнително.

ANITA.sk123 and Fenix05 like this.
  6. ANITA.sk123

A na rabota sto treba da se odnese? Predlogot od komisijata i plus maticen dava dokument za boleduvanje ili kako?

7. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Ја го давам боледувањето од матичната ( ако ги носиш сама документите во фонд еден лист на работа еден у фонд, а ако од фирма ти ги носат у фонд двата ги даваш на работа ) и копија од боледувањето од комисија оргиналот чувај го за тебе.

8. hub

hub Истакнат член

Здраво, утре на буквата В која смена се, знае некоја?

9. ANITA.sk123

Ова е од денес втора смена, значи буква В се прва. Јавете се таму ке ви кажат телефонски, креваат на телефон.

Attached Files:

hub likes this.
  10. hub

hub Истакнат член

Фала ти, ѕвонев неколку пати не ми креваат..

11. ANITA.sk123

Да прашам нешто.. дали оваа постапка со комисија во букурешт па конзилијарно е патолошка или за патолошка не се оди на комисии туку така те водат до крај? И дали фирмата плаќа придонеси за вакво боледување со продолжување од комисии?

12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Паталошка е и одиш секој месец на комисија, првиот месец си под фирма после фонд те исплаќа.

13. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Zdravo podnesov za kleksani 19.09 se e vo red so dokumentite obicno do 20.10 bi me ispaltile mesecov nema , dali e isplateno kaj vas ?

14. ANITA.sk123

Jas na 22.09 podnesov i na 19.10 imav isplata

Srnapetra likes this.
  15. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Здраво ме интересира дали кога ќе ми престане патолошката, пример последно ми ја продолжија до 12.11.23 и пишува од 13.11.23 да се отвори породилно морам одма на 13 да отворам или можам да користам прво одмор од фирмата зашто ако не го искористам до нова година ќе ми пропдне и плус да скратам од тие 45 дена.

16. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Odmor sekako. I jas taka ke koristam :)

Ouranio.toxo likes this.
  17. Ouranio.toxo

Не знам зашто сестрата ми вика дека не може,дека мора на 13ти да отворам породилно или приговор требало да поднесам. Мене ми е прв пат и не знам како оди се ова, но се мислам дека може, дека имам прочитано така на форумов затоа што следам последниве месеци што пишуваат баш во оваа тема. Доколку може да го користам одморот, тогаш треба да одам кај матичниот да ми отвори породилно од како ќе заврши одморот?

18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

E toa ne znam neka odgovori nekoj drug. Ama 100% mnogu koristat odmor, i od citanje i od drugarki znam taka pravea.
    Komisijata dava predlog samo. Odnosno vekje ne ti pokriva patoloska. A ako se pokries so odmor toa ti sleduva.

Ouranio.toxo likes this.
  19. Ouranio.toxo

Па и јас тоа сакам да и објаснам на неа :D е сега нека кажат поискусните како иде процесот.

20. skorpija.95

skorpija.95 Истакнат член

Jas taka napraviv duri i vo bukurest mi kazaa ako imas denovi od odmor iskoristi si gi. Tvoe pravo e da go koristis odmorot do onoj moment dur ne se porodis.

Ouranio.toxo and Fenix05 like this.