Па тоа ги боли и мене ме имаа исплатено 2500 ден помалце и срце и се скрши кога мораше да ги допушти. Газдиве се тотални свињи , само нивно си гледаат, што би рекол мојот сметководител "од нервоза ќе родеше уште едно дете" , можам да замислам како чурела...
Од кога ќе се однесат нели документите, гледаат дали фирмата има пуштено плата и како што викаат они за најмногу 2 недели треба да има исплата
Кај мене земаа на 4ти. Не зимаат касно. А 3 пати бев у Фонд, секогаш истиот муабет " откако ќе поднесеш ќе добиеш после 1 недела исплата". И првиот пат стварно беше така...
Лелеее кој ги знае веќе, многу се нервирам од нив Мислиш дома си им отишол не поканет кога треба да ти завршат работа ( а тоа им е работата ) или кога ќе прашаш нешто
Мене претходниот месец ми ги однеле документите на 09ти а ми исплатија на 18ти, (плата на 01ви земаме) ама фирмава така како и текне ги носи нема фиксен датум иако јас им ги праќам најдоцна до 22ри претходниот месец значи за 10тина дена фондов навистина пушта.
Значи 2 недели... Ај дај боже да е така. Којзнае на породилно како е, ако чекаат плата па пуштаат тогаш треба да зимам брзо и јас...
Да драга, обавезно чекала прво фимата да пушти плати на вработени, после они го пуштале налогот па се пуштале после тоа средствата, така мене ми кажаа
Па што знам искрено не знаев да не настане збрка со фирма со фонд и вака така пројде цела патолошка уште 1 продолжување ми следи, одмор па ќе отворам веќе породилно здравје
I jas za vtora polovina od oktomvri sto treba da mi pokrie fond, odnesov bas na 15 oktomvri vo fzo. Prvata polivina seuste bev pod firma. Plata na 1vi tocno mi stiga, ke cekam denovive znaci fondov bi trebalo da mi pusti za toe dve nedeli od oktomvri...ako ne utnale saati ko so e praksa na knigovoditelive.
Да ,сите месеци патолошка така ги истерав. Сега имам уште едно последно продолжување па ќе чекаме породилно,здравје. Знам дека во исто време ги пуштаат исплатите и за двете,па не би требало да се чека нешто екстра породилното за разлика од патолошка.
Каде што работсм нема греење и е ептен ладно. Досеа 2 пати настинав еве во 2 месеци. Ама ова не е доволна причина за патолошка верувам.. Совет, ве молам..
Bas mi e zal, ama mora medicinska-ginekoloska dijagnoza da imas.. Ne znam kako odi ako nemas objektivna dijagnoza.. neka kaze nekoj ako znae.
Побарај од матичен гинеколог 2 недели боледување. Потоа оди приватно кај специјалист на преглед, редовно ќе ти дава до пород документи.