Треба прво фирма да им пушти плата на колегиве, па после ја од фонд да земам? Ја за октомври поднесов на 19ти уште немам исплата.
Jas pojdov prvo 20 i nekoi me vratija i mi rekoa na pocwtok na mesec da dojdam i mazmi otide na 30 ostai
Poso na rab zimaat plata na 8mi treba do 8 da ostaam dokumentite kao za da vidat kolku plata zimam sprema toa da pustat
Колку што сфатив од членки погоре што збореа, страна поназад да прво да земат плата па се поднесува. Ама пак ќе кажам не знам не носам сама, само знам дека моите носат до 1 недела откако ќе пуштат плата на колегите.
Ajdee jas podnesov sredina na 16 oktomvri, za oktomvi. Od togas mi pocnuvase patoloskata. A platata stigna na 01 noemvri. Pa niso ne mi kazaa tie vo fond, samo gi zemaa dokumentite. Uste nemam isplata. Dali da odam da prasam, ili broj da ima nekoj da se javam?
Pretezno ne se ni trudat da objasnat kako da gi plakjaat po zborovi.. jas dzvonev na 023289083 od tamu info mi dadoa i koj go vodi slucajot probaj ili email pisi im
Да не ти правам паника не знам...може ги задржуваат секако за да не враќаат па пуштаат исплата после фирмата, прашај на мејлот што им е Info@fzo.org.mk
Na nekoj mu imat pusteni za kleksani Plata ke si pocekam denes odnele majmuni a ja uste pred 1 odnesov vo firma pa barem ova da ima
Zdravo zencinja dali znaete dali na GAK ima vtora smena za CTG i za pregled,dva pati idam do sega od sabajle ama ima guzva i se ceka dosta?
Da ve prasam nesto dokolku nekoj znae, koga podnesuvate za patoloska privremenata sprecenost od maticen so koj datum vi e, dali izdava so data za tie15 dena od kaj nea ili so datumi spored toa od koga do koga vi e prodolzeno od komisija? Sakam navreme da se informiram za da ne mi gi vratat dokumentite od fond pa sekoe mislenje e dobredojdeno
Девојчиња дајте маил да пишам да видам дали имаат абер за да пуштат боледување или рано е? Не сакам да чекам, да си реагирам со време.
Ја прашав во петокот, ми рекоа незнаат точно кога... ако не пуштат до среда ќе одам пак да прашам. Ако добиеш некое инфо пиши...
На маил одговараат ќе им пишам, ама да ми го даде некоја оти божем барав не можам да најдам никаде...