Можеле, таман последно ми е за август. Си го земав одморот од септември. Па здравје, после отварам породилно.
Леле пак јас досаднава да прашам нешто оти заборајв дека требаше и тоа да го прашам пошто колегиве мои беа на колективен одмор и август месец само 12 дена работни имаат тоа значи дека јас ќе земам плата од фондот за тие денови кои што работела фирмата или ќе земам за цел месец како што си е?
Здраво , јас сум 24 недела бремена со близнаци со инвитро. Досега одев на работа ама веќе ми претставува проблем . Која е постапката за да ми се отвори патолошка ? Уште на почетокот ми кажаа дека можам да земам патолошка со самиот факт што сум инвитро и со близнаци ама не чувствував потреба . Дали прво 15 дена треба боледување од матичен гинеколог па после на комисија или директно ? И каде и што се поднесува за патолошка?
Прво од м.гинеколог 15 дена, па на комисија со мислење од специјалист. Потоа ќе ти треба конзилијарно од тројца доктори. Јас моето го земав од систина. Таму правев инвитро. Комисијата се наоѓа во поликлиника Букурешт.
Пари кај мене уште нема. Само кај мене доцни или? За јули треба да земам последна исплата од боледувањето и после ми тече породилното.
Феминки работата ми е државна ама движечка.Наскоро ќе правам инвитро и колку што следам и читам од Вас после трансферот можам да бидам на патолошка до пороѓај или ....Ви благодарам
Ne e po default deka so IVF si odma patoloska. Daj boze da ne si. Ako odis vo privatnite bolnici, ke ti davaat bez problem izvestaj so miruvanja I konzilijarni za da se prodolzuva boleduvanjeto. Ti posakuvam da bide so lesno I so srekja Decki da ne znaete dali komisijata za boleduvanja vo bukurest pocna vo 2 smeni da raboti. Nekoj ima kontakt od tamu kako da se informiram?! Thanks a million
Бев кај матичниот гинеколог на преглед и кажав дека неможам веќе да одам на работа ( 24 недела сум инвитро со близнаци) и кажувам дека осекам притисок и неубаво чуство кога одам , печење како со игли да ме бодат при мокрење и отпосле и она ми вика мирувај ставај утрогестан ама мене ми е исполнета бројката за боледувања не смеам да ти дадам оди кај општ матичен земи боледување од кај него ????? Како е можно да не можам да отворам боледување ???
Аман бе, што им е на лекариве?! Без осет се! Мојата без проблем ми давала секогаш. Напни и се таму, што ти е гајле за број на боледувања, квоти и слично на тебе. Тоа е нејзин проблем.
На приватно одиш?? Извади си конзилијарно, без проблем ќе ти дадат верувам и ќе мора да ти отвори и мт да и појде ти седи си дома, па 15ке ти даде, потоа со истото Конзилијарно + ќе направиш нов извештај и ќе ти продолжат и на комисија итн итн
Боледување отвара само матичен, докторот кој ти правел инф може да ти даде извештај и конзилијарно. Едит: да мислење ќе ти даде ама со соодветна шифра дека мораш да си дома.
Какви се овие глупости што ги слушам од доктори. Стварно нема смисла што ви прават проблем со боледувањава. Мојот матичен ем цела бременост само за упати ми беше, ем во ниеден момент не ми направи проблем кога ми требало боледување. Да не кажувам дека кога почнав да одам на работа, секое одење кај него ме убедуваше да ми дадел боледување. Стварно не е хумано што ве малтретираат вака. Вакви доктори не заслужуваат да имаат пациенти.
Наводно била ограничена со 7 боледувања за 3 месеци и и биле искористени . Сега треба да чекам 1 октомври и ми вика барај од општ лекар . Среќа што имам одмор и разбрани директори па ќе земам одмор до 1 а пд 1 боледување . Маж ми збесна таму .
Искрено ова ми е смешно. Извини што се надоврзав на тебе ама ме изреволтира какви доктори има. Исто како некои што се жалеа дека не им даваат упати. Па ако не се тука за пациентите, за што ги земаат парите за нас. Имаш среќа што имаш алтернатива, ама па зошто да си го трошиш одморот за глупости. Ајде битно е одмарај штом осеќаш дека ти треба.
@facule земи пријави. После се заслужено. Приказни за мали деца. Имаат по 3000 матични пациенти и биле ограничени на 7 боледувања ма немој! Безобразие.