Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Zdravo na patoloska sum do 23.12 na 24 .12 ke otvoram porodilno , sakam da prasam nosam vo fondot boleduvanje do 23.12 posle sto mi dava maticniot od 24 i sto nosam vo fond , kako sleduva isplata ?

2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

За да добијам конзилијарно мислење од ГАК дека треба да продолжам боледување дали мора да имам дијагноза заканувачки абортус или слично, затоа што ивф специјалистот од Систина не сака да ми даде таков извештај, а не сака ни матичната.

3. Moni@2

Moni@2 Активен член

Zdravo,
    I jas treba da ponesam dokumenti samo sto nemam boleduvanje od maticen imam samo ocenka za boleduvanje od 30 dena od komisija vo Bukurest.Maticniot mi dade predlog za na komisija vrz osnova na konziliarno mislenje ama ne mi kaza nisto dali i toj treba da otvori boleduvanje.Dali e toa problem? Mora da imam i boleduvanje od maticen i boleduvanje od komisija?

4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Да мора да имаш боледување од матичен( инаку тој сигорно ти отворил боледување не може на друг начин) , ќе си го однесеш боледувањето од букурешт кај матичниот и тој ќе ти даде од кај него.

5. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Имав 15 дена од матичен, денес однесов документи на комисија за продолжување на боледувањето (матичната ми рече не знам колку ќе ти дадат 2/3 недели). Ми рекоа од фзом утре да одам за извештај од комисијата и ќе видам што пишува (не ми е јасна целата постапка прв пат бев денес)

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Имаш документ од комисија? Што пишува на него? Кога идеш на комисија докиментот ти го даваат истиот ден сопругот беше денес. Еве го документот...

Attached Files:

7. teodorabella

teodorabella Активен член

Дали има разлика во тоа кога исплаќа плата фирмата? Во случајов кај мене на 15ти во месецот е плата, а прва исплата преку фонд за патолошка бременост на 28ми ноември и е 50% од плата.

8. eleonora7852

денес бев во фзом и ги оставив документи ми рекоа утре да одам за документ. Ќе видам утре што пишува. После која е постапката каде се носи документот? (на работа, кај матичен или ?)

9. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Во фзом ( кај црвен крст ) се носат документи за исплата на боледување, а на комисија за продолжување на боледување се носат во букурешт. Јас не те разбирам за каков документ да земеш? И во фзом кога носиш за исплата ти даваат ливче со печат и датум дека си поднела истиот ден. Во букурешт кога носиш исто така одма даваат документ.

10. eleonora7852

Не сум од Ск, вчера во нашиот град ги однесов од листот од матичниот и извештајот од специјалист во фзом за да го разгледа комисијата првостепена (кај нас е така) и денес ми дадоа лист Оценка за спреченост од работа (од 07.12 до 20.12). Е сега прашањето ми е овој документ кој е издаден од комисијата понатаму каде и кога се доставува? која е следната постапка

Last edited: Dec 7, 2023
    Lady Miami likes this.
  11. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Сега сватив :) труднички мозок касно ми пали :). Сега кај матичната да ти даде документ ( ќе ти го сликнам) ќе имаш два и ќе прашаш на работа дали они ги носат во фонд или сама. Ако они ги носат во фонд ги пракаш двата ако не само еден. И напрај си копија од документот од комисија, ја и тој им го праќам на работа а оргиналот го чувам.

12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Ваков документ треба да ти даде. 2 исти треба да имаш.

Attached Files:

13. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Здраво женски да ве прашам како иде постапката за тие што сме на патолошка.. отвараме породилно 45 дена пред термин и тогаш што носиме во фонд? И периодот од како ни е отворено породилното па се додека се роди бебето дали тој месец ќе ни исплатат плата?

14. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Дали има исплата денес за ноември? :)

15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се чека.8-|
    Кај мене сите месеци исплаќаа околу 10-12. Оваа ми е последна исплата,па ќе видам баш дали ќе пуштат.

Ouranio.toxo likes this.
  16. Ouranio.toxo

И кај мене е последна, и сега сум нестрплива користев одмор и денес отворив породилно… сега не знам што е следно?! Дали треба да чекам да се роди бебе или може одма да поднесам во фондот?!

Slonce91 likes this.
  17. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Штом извадиш извод за бебето ,дури тогаш ќе може да поднесеш во фонд за породилно.
    И јас користам одмор моментално.
    Следна исплата од фонд,ехее..здравје боже у февруари:drunk:

Ouranio.toxo likes this.
  18. Ouranio.toxo

Тоа ме плашеше… :sweat:

19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Од фонд викаат дека и последната исплата на патолошка е заедно со прва исплата од породилно. Тоа па уште бетер. Се надевам дека со користењево одмор ќе исплатат и нема да чекаат породилно..

Ouranio.toxo likes this.
  20. Ouranio.toxo

Е уште тоа фали (facepalm) сега кога ни требаат пари, ние да чекаме толку време :worried:

Мариаа. likes this.