Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.123
    Исто и јас вака, знаат низ што поминав и кога конечно останав бремена го известив одговорниот по еден месец и од тогаш почнаа притисоци на работа и состаноци за тоа како ова и ова не било во ред, а пред тоа никој ниеднаш не ми кажа вака ова не, не е во ред, се беше супер, и работата си течеше и наеднаш ништо не е во ред!А планирав да одам до крај не сакав да изостанам со работата, таква ми е работата каде што постојано треба да учам и да се надоградувам и ај тоа што беше период за покачување на плати па намерно се наеднаш стана не во ред, за да не ми покачат подобро да ми кажеа немаме приходи за покачување ќе разберев одколку некој да ми руши самодоверба и да ми изнакажи еден тон работи што не биле во ред а ниедна пофалба? Е затоа се одлучив за патолошка бидејќи тие 30% што ќе ми ги крати комисијата секако ќе ги потрошам за оброк и превоз до на работа, а нервозите? Јас бремена во 2 месец со пулс до плафон. Работев за двајца. И им кажав очекувам разбирање. Ама од кој да очекуваме? Е затоа слободното време сега го користам за учење, едукација, и прошетка на сонце, па кој сака нека зборува што е точно а што не во патолошка, повторувам булинг на трудна жена, срамота

На Madmozel84, Lady Maria, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Сопругот мој кажа една многу добра реченица " бремена жена треба да биде заштитена како " бела мечка", носи живот во неа, го зголемува наталитетот во државата, тоа значи еден глас на избори плус, еден работник без разлика дали доктор или келнерка плус... " ама за жал ништо не е како што треба да биде, чекаме по шалтери, чекаме исплати, чекаме на прегледи на работа не третираат како да сме напраиле најголем грев, како да сме товар, а до вчера сме работеле за тројца.

На Ива Х., Ive13, mariz и 3 други им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.244
    Допаѓања:
    22.682
    Почна тортурата моја на најјако пуштена. Каков стрес и нервоза цел ден трпам, само да ми го чува Господ бебето.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.582
    Допаѓања:
    1.347
    Немој да трпиш, земи си боледување и терај.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    2.123
    Никој нема да ти каже фала ако се нервираш, земи си боледување и чувај си го мирот, ти и бебето сте најважни :f:

6. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    Mamicki da ve prasam za iskustva.. vie sto primate kleksani kako ke se poragjate prirodno ili carski? I kako e podobro? Maticnata mi spomna bidejki primam kleksani ke treba carski zatoa sto mozelo da dojde do krvarenje pa nemalo da mozat da mi stavat anestezija plus kleksanite se prekinuvale nekolku dena pred poragaj a ako bilo prirodno nemalo da znaat koga da mi gi prekinat i slicno.. iskreno ne mi e nisto jasno ako ima nekoj na koj mu se poznati rabotive bi mu bila blagodarna ako spodeli iskustvo :):)

7. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Kako be maticnive vakvi raboti kazuvaat, kleksanite ne se sami po sebe pricina za carski, so prvoto primav po dva kleksana od 4 mesec pa do kraj vo nitu eden moment ni transfuziolog ni ginekolog mi spomnaa za prekinuvanje nitu pak za carski, se porodiv prirodno sabajle a veceta pred toa imav stavano kleksan, za aspirin da sum slusnala deka gi prekinuvaat pred vreme i deka mozele da predizvikuvaat krvarenje ama kleksanite obicno ne gi prekinuvaat e sega sekoj slucaj e individualen pa kako si misli doktorot.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.244
    Допаѓања:
    22.682
    Другарка од друг град беше кај нас пред пораѓај. Во 20h ја однесов да ја боцнат клексан, во 00:00 беше во болница примена да раѓа. Роди природно без никаков проблем.

На Maja92@, intj_girl и ANITA.sk123 им се допаѓа ова.
  9. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас примам клексани од почеток и ќе ги примам до 38 ( ако не се порпдам порано ) аспиринот ми го прекинаа во 30та недела, примам и по две кеси крв, еден доктпр ми имаше само речено дека сум била ризична за пораѓај ќе сум искрварела бл бла бла.... Докторот што ќе ме пораѓа и матичната ми рекоа дека нема врска клексанот или трансфузијата на крв со тоа како ќе се породиш. Го цитирам докторот " Многу жени што не примаат коагуална тарапија имаат повеќе искрварено на пораѓај од тие што примаат, нема правило. "

На Maja92@, WhiteCat33 и ANITA.sk123 им се допаѓа ова.
  10. ANITA.sk123

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    Каде ќе се пораѓаш и кај кој доктор ако не е тајна?

11. ANITA.sk123

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    како може да се стапи во контакт со некој доктор за стрикно тој да ме породи, дали одкога ќе почнам со цтг или од сега треба да си барам?

12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Двајца не се нафатија сум била ризична и да сум си одела на ГАК... систина, ремедика нема да ме примат.
    Последниот пат ми рече еден стар доктор во чаир дека јас можам да искрврам до смрт, а јас 7ми месец тогаш бремена. Само кировски реално ми ја кажа ситуацијата и затоа ќе ме пораѓа тој и никој друг.
    Незнам тоа како иде, ама ако имаш нормална бременост во чаир не ти треба доктор да бараш 90% од докторите се супер.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ANITA.sk123

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    32
    па не знам што може веќе да се нарече нормална бременост:whew: со мутации сум, со антитела, примам клексани аспирин утрогестан, до сега се си се одвиваше најнормално немало проблеми со бебето фала богу.. е сеа дали спаѓам во нормална или ризична бременост и јас не знам^_^

инску дали знсете доктор едис мујовиќ кога е на смена во амбуланта 2 ?

14. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Нормална бременост. Јас сум ризична ради што примам крв. Ехее и јас сум со сето тоа и секоја втора не му ја мисли многу, некогаш без врски ќе завршиш многу подобро.

15. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Здраво женски, да ве прашам колку плаќаат за патолошка? Јас сум пријавена на 30.000 меѓутоа со бонуси земам од 40 до 48.000. Дали ке ми дадат 70% од 30 илјади или ја земаат во предвид целата плата?

16. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.102
    Допаѓања:
    69.193
    Се зема предвид износот за кој се платени придонеси. Ако бонусите се вкалкулирани во платата, се земаат предвид. Ако се даваат по друг основ (само со персонален), не се земаат.

17. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Фала ти многу, да искалкулирани се во плата.

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Во прва бременост од 7 месец почнав со клексани примив 70 плус 10 дена аспирин пиев и не се сеќавам дали 7 или 10 дена пред пораѓај ми ги прекина докторот па се породив природно на Гак без анестезија(јас не сакав) па фала му на господ ништо не се случи. Еве сега и во втора бременост се боцкам од 6 месец и ако има шанси пак ќе се пораѓам природно. Без грижа ќе биде се ок.:hug:

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Кои документи се доставуваат во фондот при патолошка бременост (сама ќе ги носам, не преку фирма бидејќи не знам колку навремено ќе ги доставуваат) дали треба лично или може сопругот да ги доставува и освен боледувањето на крај на месец што друго се доставува во фирмата каде што работам? Благодарам:hug:

20. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983

За во фонд се носи
    1-комисиското боледување ( од букурешт тоа),
    2-боледување од матичен гин.
    3- копија трансакциска
    4- барање пополнето ( го има на интернет можеш да го симнеш копираш и однесеш пополнето)
    може сопругот или било кој друг немора ти. Во фирма само боледување од матичен носев.

На intj_girl, Evangeliaa22 и Butterfly522 им се допаѓа ова.