Си чекам јас да ми легне платата, тоа од фирмата воопшто не поднеле документи во фонд, а платата пуштена пред Нова година... Срам да им е...
Срамота... документите претпоставувам им ги однесе? Не знам како може без пари така да те остават. Малце пари ли даваме за триста лекови во бременоста...
Само сами носење документи, јас пошто лежам татко ми ги носи ми спомна нема гужва ни во Букурешт ни во фонд иначе додека се породиме ќе чекаме од фирма ако носат баш им е гајле
хмм 6 месеци. Или грешам? Дека ако влезеш на паталошка или било какво боледување првиот месец си под фирмата, ама следните месеци чекаш на државен грб. Така да, ако немаш 6 месеци како вработена во фирмата, потоа немаш право за породилно. ај баш да следам @flower55555
Имале 20 дена време да го однесат... Ама незгодно им било боловањето до 9ти, да сум го направела до 31ви за да можеле со платата да поднесат... Глупости
Баш глупости, мене ми е така боледувањето од 9ти... Нема врска тоа може да го однесат, не прави разлика. Моето боледување ми го носат од фирма и баш ми е тој период од 9ти до 9ти. Исплата си стигна. Се нервирам кога читам вака, испаѓа како најголем грев за фирмата е некој да е труден... и после зошто трудници земале патолошка ќе каже некој.
Така е изгледа си велев да не е случајно по малку. Ништо немам толку стаж, за породилно ке имам ама за патолошка не.
Zdravo sakam da prasam Dali znae nekoj da mi objasni bremena sum 10 nedela na bolovanje sum pisuva zakanuvacki abortus mi rekoa samo da lezam pijam dabraston znae li nekoj da mi objasni poveke okolu ova
Pa rana bremenost ti e, mozebi ti davaat od toa za podrska na plod da ne dojde do spontan ili krvarenje, moze i nekoj hematom da ima tie posle i se gubat, zavisi ne e nisto strasno a stom si na boleduvanje za rana bremenost site gi vodat pod taa sifra bez grizi
Zdravo Mamicki Imam prasanje dokolku nekoj znae momentalno bas za utre za komisisko boleduvanje za vo bukuresht vo koja smena e mojata bukva (презиме на Ц )(име на Н) Mislam ide po prezime ako slucajno nekoj se pogodi sto znae utre mi zavrsuva boleduvanjeto pa valjda nesmee da otstapuva ni eden den mora da se odi utre strikno .. fala pozz
Колку боледување може да ми даде матичен гинеколог и после тоа специјалист од гак, пред да отворам патолошка?
Матичен дава 2 недели, после уште 2 од специјалист. Тој месец плаќа фирма, после тоа си официјално на патолошка и те исплаќа фондот.
Денес вадев конзилијарно па утре треба да се носи во Букурешт, само малце се збунив вечерва, пак треба од кај матичната да се земе тоа молбата за боледување или конзилијарното покрива се сега веќе и нема потреба?
Фала Slonce, значи без матичнава ништо не правам ем тројца специјалисти потпишале ем и матичната предлог, пресмешни ми се процедуриве цел ден трчање буквално