ako prodolzuvas boleduvanje po vtor ili tret pat treba konzilijarno Kaj mene se potpisani trojca specijalisti i levo plus direktor na oddelenie / konzilijarno e mislam sekogas so trojca a izvestaj moze da e od eden. prviot pat mi bese samo od maticen i eden specijalist, vtoriot pat isto taka i sega tretiot baraat konzilijarno
Види што пишува на листот од комисија што ти го даваат ( ако ти е втор пат да продолжуваш боледување) ако ти пишува СО КОНТРОЛА тогаш треба само извештај а ако ти пишува СО КОНТРОЛА И КОНЗИЛИЈАРНО МИСЛЕЊЕ тогаш извештај и конзилијарно. Ти објасни членката подоле за конзилијарно колку доктори
Тогаш копија од извештај, предлог за комисија ( матичната ќе ти даде) ама мене и крвна слика ми бараа првиот пат.... ако имаш направено земи ја за секој случај
Јас ги однесов сама, па уште немам ништо за декември. Инаку не сум Скопје. А седиштето на фирмата ми е од Ск и сите ми препорачаа дека е подобро во Скопје да ги носам. Од нареден месец така.
Со две презимиња сум. Претпоставувам по второто ќе барам која буква која смена е. Дали знаете среда која буква која смена е? Конкретно за П.
Јас сум со две презимиња, одам по буквата со првото презиме. Плус не знам дали имаш сменето податоци во фонд, сеуште се водам според моминското презиме во фонд
Здраво, имам едно прашање, колку најмалце месеци треба да си осигуран во една фирма за да можеш да користиш боледување за патолошка бременост?
Во една фирма не е битно, ама треба да имаш 6 месеца непрекинат стаж. Ако немаш прекин при промена на фирми, можеш уште првиот ден да извадиш боледување.
Случајно слушнав на вести, ќе штрајкуваат најверојатно од 01.02 во фонд, ќе работи само по еден на шалтер... чисто да знаете ако треба да поднесувате некој документи
Абе катастрофа, плус викаа ако стварно штрајкуваат ни упати ни рецепти ништо немало да функционира... неможам по порталиве да најдам сега чекам вести во 19.00 h да гледам ( ко баба сум станала )
Нели имаше и во 18:00 вести? Е уште ова ни фали. Се надевам дека брзо би се решило се, оти незнам накаде ќе тераме.