1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    22.385
    Женски, тие што сте подолго време на патолошка или сте поминале, дали вие лично носевте док. во фонд или некој од семејството ви ги носеше?

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.683
    Допаѓања:
    76.964
    Мене ако ми забранат во среда пак движење, ќе ги терам од раб да носат или член од семејството. Инаку нема врска таму кој ти носи..

Јас друго прашање. Среда сум на скрининг (27.03) и тогаш и ќе ми пишат и Конзилијарно мислење. Моментално боледувањето ми е до 03.04. Ќе важи ова Конзилијарно? Има некој временски интервал, колку да не е постаро? Јас би поднела документите понеделник на 01.03.

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    22.385
    Мислев да не има проблем ако носам јас, мм е на работа , па да организирам друг ако е проблем да идам јас.

Инаку таман ти е ќе ти го важат, не би требало да има проблем, бидејќи еве конкретно на Гак после 14 h почнува конзилиарното. Ако твојата буква е прва смена таа недела, ќе го испуштиш денот и ќе пропадне се.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    Jas licno gi odnesov, ama mi se razvikaa na salter zosto jas sum nosela, trebalo od rabota...sepak mi gi primi pa ke vidam posle 1vi treba da nosam pak pa kako ke pominam :)

5. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    4.076
    Јас сама си носам се, за 4 дена откако поднесов за исплата решение ми стигна па за една недела исплата. подобро од сам да си завршиш работа и да си земиш пари навремено нема. Само да напоменам не сум од Ск, може има други процедури таму.

На sinoli4kaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    22.385
    Па јас ако чекам на моиве од работа , ништо нема да завршат.
    Ќе им објаснам дека ми рекле сама да вршам работа.
    А баш ти лично ги однесе или сопруг или било кој друг?

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    14.536
    Си начекала некоја будала. Воопшто не е битно кој ги носи, тој што иде од фирма не се претставува дека е книговодител за фирмата или сопруг на трудница на патолошка. Битно е само да се носат документи откако ќе пројде плата. Значи боледување за март ќе носиш во април откако ќе биде пуштена платата на сите вработени (ваљда си знаеш од претходно дали тоа е на почеток на месец или околу 15ти во месецот).

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.683
    Допаѓања:
    76.964
    Јас уште не ја земав февруарската плата, грешка некоја имаа направено и сега се чека да помине низ некои процедури на мон итн. Сите земаа на 15ти, кај мене еве уште нема... Ако ваков проблем ми направат со исплаќањето и на наредна исплата (имам уште некој ден од март од раб што треба да го платат во април), ако заглавам вака како месецов... ќе има ли проблем за поднесување во фонд? Или нема врска, кога ќе пуштат јас да носам документи...

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    14.536
    Ти не земаш во ист ден со колегите. Да пројде плата на 15ти, после носиш документи во фонд, па за недела-две ќе те исплатат тебе.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.683
    Допаѓања:
    76.964
    Зимам во ист ден, сите зимаме околу 15 од образование... ама девојчето има нешто згрешено и не поминала платата, а пуштила и за мене... па оправуваа нешто, чекаат одобрение сега за да ми ја пуштат пак...

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    14.536
    Ама збориш за плата, јас кажувам за исплата од фонд за патолошка. Ако сеуште си во првите 30 дена од боледување, тогаш ќе си добиеш плата како и сите останати, секогаш се пушта за сите заедно. А за патолошка треба да добијат сите плата, па да се поднесат документи во фонд, па после да ти пушти фондот и тебе пари.

На sinoli4kaaaaa и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.683
    Допаѓања:
    76.964
    Да да за тоа знам. Ама мене ми ја каснат февруарскава плата ради грешка (боледувањето ми е отворено прв пат од 5ти февруари), а во април и денови од март треба да ми исплатат од работа. Па тек да поднесувам во фонд... ама како тргнала работава, којзнае кога ќе поднесам. Се надевам на наредната исплата нема да се направи грешка и пак волку да чекам...

Затоа викам сите земаа плата на 15ти март, а јас не поради грешка. Треба оваа плата да ја земам, па деновите од март (во април со платата), па тек да поднесам.

13. sinoli4kaaaaa

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    Jas sama licno gi odnesov

14. sinoli4kaaaaa

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    Izgleda sum nacekala nekoj takov :)
    Ama 15min mi objasnuvase kako ne trebalo jas da nosam licno, trebalo od rabota a bukvalno 2min bese rabota dzabe tolku objasnuvanje :)

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.140
    Допаѓања:
    22.385
    Аиии јас бев просто изненадена од љубезноста нивна.
    Првпат носам , ама многу културни и фини беа.

На sinoli4kaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sinoli4kaaaaa

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    Izgleda mu se pogodil denot :D edna zena pred mene sto bese mu se razvika zosto go cekala pola saat i posle na mene covekot se isturi, toa e sreka :):D

17. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    2.070
    Дали имате број од фондот за здравство каде можам да се обратам да прашам зошто сеуште немам плата? Од 13ти поднесени документи за Февруарската плата еве сеуште нема плата

18. sinoli4kaaaaa

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    60
    Mene vcera mi pustija

19. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Мене платата секогаш ми ја доцнат, еве за Февруари уште немам земено. До 10 Февруари сум под фирма, после под фондот. Значи тоа дека јас месец покасно ќе примам пари од фондот?

20. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    4.076
    Јас бев 14.02 под фирма, потоа под фонд, ми ја пуштија прво платата од фирма, сама поднесов документи за исплата во фонд и минатиот петок добив пари и од фонд за февруари