Некоја нафурана тетка ми се јави сеа, одвај ги добив. Почна занесено дека за Февруари му било исплатено се дрн дрн јариња. Ми побара матичен и тек во петокот сега биле поднесени документите за Февруари, а за Март било океј. Ми посака пријатен ден и ми спушти. Да се испукам сеа, ме остјј недокажана. Сакав да ја прашам што тоа значи, дали би зела пари за пола Февруари и Март и НАЈВАЖНОТО, кога да очекувам исплата. Недоквакани, многу работа имаат па и не им се чека да одговорат на сите прашања. @TamaraR Ти кажаа кога да очекуваш исплата за Февруари/Март?
Јас утре ќе поминам , да прашам за Март кога ќе бидат. Феб пуштија одма. И така ќе идам натака, ќе влезам ќе ги прашам.
Мене ми кажа да очекувам после понеделник да земам пари ама мојот предмет си стоел таму а зошто како никој не знае. Го среди дур зборев со неа значи 5 мин работа. Катастофа
Дали имате земено за март патолошка? Поднесов некаде околу 3-4ти април, од фирмата веќе земале плата, за март никако да стигне. А гледам за февруари стигнала на 15ти март. Има ли некој ред кога Фондот пушта пари?
Па најверојатно не пуштаат секогаш на ист датум, друго не ми текнува што би било проблем пошто се беше во ред претходно...
Значи и моево би било тогаш отприлика, од понеделнички да очекувам. Да не ти кажа дали за Февруари или и за Март би зела?
Ништо не ми кажа искрено, незнаеше ништо жената. Да не појдев да си прашам немаше ни да се среди ова, ќе си чекав напразно
Devojki zdravo.Sakam da prasam dali koga otvorate pataloska bremenost,posto planiram da otvoram maticnata sama mi kaza obavezno da otvoram bidejki sum so bliznaci bremena.Sakam da prasam dali koga ke otvoram pataloska gazdata ima nekakov trosok so mene,dali on treba dami plaka pridonesi za tie meseci ili voopsto nema trosok on.Fala vi
Првите 30 дена ти плаќа фирмата боледување и со самото то придинесите нормално. Потоа си под фондот, фирмата може да диши раат.
Zdravoo, slednata nedela mi istekuva patoloska. Od firma mi dozvolija da zemam denovi od odmor posle patoloska pa da otvoram porodilno. Zakonski dozvoleno li e da imam taka pauza vo boleduvanjata?