А на кој број да се јавам точно или на кој мејл? Јас сеуште незнам ни како функционира тоаа па реков да почекам,можеби е раноо, али еве скоро 20 дена поминаа..
02 328 9083 и 075 477 096 Ова им е бројот на фзом, работат од 8 до 4 info@fzo.org.mk еве и маилот што им стои на нивната страна.
Denes bev da nosam dokumenti vo fond za patoloska i prasav koga ke mi stigni resenie neli za kolku ni se plaka od saat i zenata se cudese kakvo resenie... Dali Vas vi ima stignato resenie i kade da prasam
Мене ми стигна пред првата исплата. Практично е повикување според кои Закони/Правилници ти следува боледување и колку ти е саатнината. После тоа не добивам писма.
Инаку исплата за март уште не стаса, денеска пишав на info@fzo.org.mk Ми одг веднаш и ми побараа матичен број. Сега ке видиме до што е. Не сумнод Ск и од подрачната единица не креваат на тел. Блазе си ви кога лреваат од Ск.
Мене денес ми стигна исплата за феб и март, решение не добив никакво, жената ми рече да одам да си го подигнам од шалтер бр 2 бидејќи немале поштар моментално...
Mene mi stigna isplata za pola Fevruari oddamna ama ne znam po kolku mi e saatnina...Denes koga podnesuvav za mart bas prasav za resenie i se cudese kakvo resenie bilo toa i na kraj mi veli vo septemvri ke ti stigni sto nema vrska kolku da me otkaci, mene termin mi e avgust
Posle kolku vreme od poddavanje na dokumenti ti stigna isplata za Mart? Jas denes odnesov dokumenti, zemamr na rabota na 15ti plata pa sigurno posle praznicite ke me isplata
И јас поднесов минатата нед на 18ти за март... плата исто е помината на 15ти.. Ваљда мене и тебе исто време треба...
Крај на Март поднесов за Фев. и Март. На трети имав за пола Фе.а денес за цел Март. Плата кај мене земаа на 5-6 ти негде.
Dali sekoj mesec treba dase podavaat dokumenti za pataloska bremenost.Jas imam izvestaj od ifv doktor da otvoram patalasoka,utre ke odam kaj maticnata i dai kazam deka treba da otvoram.Prvpat treba da otvoram boleduvanje,i pataloska neznam nisto kako odi postapkata
Prv mesec si na tovar na firmata, posle toa si na tovar na fondot. Fondot parite gi pusta otkako vo firmata ke pustat plata. I da ke treba sekoj mesec da se nosat dokumenti za sekoja plata. Posle nekoe vreme ke te pratat na komisija za prodolzuvanje na boleduvanje i ke ti pobaraat najverojatno izvestaj od konzilijarno mislenje. Da ne te bunam sega, pocni ja postapkata so maticniot ginekolog, toj posle ponataka ke ti kazuva sto i kako odi postapkata.