1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.131
    Допаѓања:
    22.351
    Сестрата кај гинекологот ти ги спрема. Она знае што треба да ти спреми. Боледувањето, од комисија док и копија од лична карта. Таму и потполнуваш плус уште едно ливче.

2. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Истото беше и кај мене, ова значи дека има некоја грешка од страна на сметководителката при внесување на саати и слично. Ова треба да го пратиш на работа ( јас им пратив преку маил, некои бараат на рака) и сметководителката треба да оди таму за да поднесе точно саати или што и да е грешката. Од како ќе средат ова јас би ти препорачала да им пишеш маил на фзом со матичен број да проверат дали е се океј и да си прашаш кога ке ти стигнат пари. Пошто јас чекав уште еден месец после поправање на грешка, пошто госпоѓите во фзом заборавиле да ми го средат предметот.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Истото беше и кај мене, ова значи дека има некоја грешка од страна на сметководителката при внесување на саати и слично. Ова треба да го пратиш на работа ( јас им пратив преку маил, некои бараат на рака) и сметководителката треба да оди таму за да поднесе точно саати или што и да е грешката. Од како ќе средат ова јас би ти препорачала да им пишеш маил на фзом со матичен број да проверат дали е се океј и да си прашаш кога ке ти стигнат пари. Пошто јас чекав уште еден месец после поправање на грешка, пошто госпоѓите во фзом заборавиле да ми го средат предметот.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.961
    Значи ќе се изначекам... Сега на одмор се, од вторник ќе ми средат од работа...

5. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Штом ќе ти кажат од работа дека средиле тоа што утнале, одма оди во фзом или пиши им маил да прашаш кога ќе добиеш пари и сл. за да не се изначекаш како мене. Јас незнаев и си чекав.

6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.320
    Здраво девојки, сакав да ве прашам од кој момент одите на патолошка? Од потврдување на бременост или од потврдување на срцева акција? Со оглед на моето предходно искуство со спонтан во 17 и еднорога матка кажано ми е дека ќе морам да сум на патолошка но не сум паметна од кој момент треба да одам па ве молам за ваши искуства ако може да споделите :l:

7. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    1.363
    Јас заминав на патолошка одма од позитивен тест.

8. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    4.076
    За април од гинеколог добив боледување (за патолошката) до 07.04 и уште едно за породилното кое го отворивме на 08.04.24 до 02.01.25 фактички тоа е породилното ама стои со дијагноза лажно раѓање пред 37г.н. Гинекологот ми кажа од кога ќе се породам ќе ја сменат дијагнозата. И двете ли треба да ги однесам кај што работам за април?

9. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Мене од работа ми рекоа, кога ќе го отворам породилното одма да му го однесам.
    А и за боледувањата, колку побрзо толку поубо.
    Зошто не ти се однесени сеуште? Дури сега ги доби ти?

10. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    4.076
    Обично ги носев од кога ќе заврши месецот пошто плата пуштаат на 15ти па имам време, а еве сега неработни денови фаќаат ќе носам наредна недела само не ми беше јасно тоа околу породилното..

11. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Мене матичнава еднаш ми се развика дека касно сум и го однесла боледувањето. Од 25ти до 25ти ми одобрува фондов, а јас на 10 и го однесов, било касно, не сум била ажурна...
    Бтв, за породилново се консултирав со сметководство и ми рекоа ко че го извадам, да го однесам одма.

12. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    4.076
    Мислиш на документите од комисијата што има наведено колку дена се продолжува боледувањето што се носат кај матичен гинеколог? Тие ги носам одма истиот ден кај матичната и врз основа на тие документи зависи нели колку дена ми продолжиле членовите на комисијата ако е до крај на месец продолжено ми дава сестрата иср образец (боледување) кое го носам во фонд и на работа. Прво на работа пошто иако не ни пуштаат плата од фирма они внесуваат дека сме на боледување и пуштаат до ујп, од кога ќе пуштат плата после неколку дена сама ги носам документите во фондот. Последното продолжување ми беше до 07.04 со предлог од комисија да се отвори породилно на 08.04 затоа имам боледување за април од 01-07.04 и веќе од 08.04 отворено породилно.. во фонд ваљда го носам сега боледувањето до 07.04 па од кога ќе се породам го носам и породилното со извод на бебето, трансакциска и барање.

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    1.438
    Девојчиња, имам конзилијарно од Систина за 60 дена. Во Букурешт ми дадоа боледување за 30 дена и сега ми треба нов извештај за останатите 30 дена.
    Дали можам наместо од Систина да отидам на Гак за извештај?

14. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    10.796
    Можеш,да

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.961
    Не мораш ново да зимаш, можеш со истото конзилиарно да продолжиш и наредни 30. Исто и јас така направив сега, има важност 60 дена конзилиарното.

16. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    10.796
    Конзилијарно ново не,извештај од специјалист нов за наредните 30 дена ќе и треба.
    Барем мене така ми бараа цело време и во двете бремености.

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.961
    Не сфатив дека и за извештајот прашува... за извештај нов треба да..

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.465
    Допаѓања:
    1.482
    Дали некој од Битола(и околина) може да ми објасни како е процедурата за патолошка? Знам матичниот ти дава 2 недели боледување, но потоа што и каде? :^)

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    Sakam da prasam dali koga ke se dobie izvestaj za patoloska mora odma da se otvori boleduvanje ili moze na pr da se iskoristat denovi od odmor pa potoa da se otvori boleduvanje. Ima nekoj vakvo iskustvo

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.131
    Допаѓања:
    22.351
    Патолошка ти е веќе боледување. Неможеш да го прекинуваш. Можеш одмор па патолошка или патолошка па до термин да си користиш одмор. Ако прекинеш патолошката, после неможеш пак да отвориш.( ова последново нека ме поправи некој ако грешам).