Не знам дали може, јас тогаш од Букурешт имав на извештајот препорака да се отвори породилното и така и направивме, а после породилното си го искористив одморот. Не ни размислував поинаку, после па со бебе таман ми дојдоа слободни денови.
Вака ми објасни и матичната и специјалистот одам во Систина, дека прво матичната две недели па со контрола од специјалист, комисијата продолжува две недели и после иде месец за месец.Тоа што ме збуни е што @nikja пиша комисија и дала на орво одење еден месец. Може зависи и од причината за паталошка или од моментално расположение на комисијата
Eve jas i pustiv slika deka e mesec dena i jas mislev deka kemi prodolzat 2 nedeli ama mesec dena mi prodolzija
Да да сепак различно е, како и да е фала на споделеното искуство. Ќе видам што ќе ме изненадат Само да биде се во ред со бременоста друго ќе се среди.
Neli porodilnoto go otvarame 45 dena pred termin nie sto sme na patoloska... Osven od maticen ginekolog da se zemi uste 2 nedeli pa da se otvori porodilno a odmorot na kraj koga ke zavrsi porodilnoto... Nas ni sleduva samo leteniot odmor, zimskiot i proletniot ne sleduval...znaci samo skoro eden mesec odmor
Во тие 45 дена до термин, гинеколог боледување неможе да ти отвори, бидејќи си била на патолошка. Комбинација од одмор, боледување од општ матичен или некој специјалист , надвор од гинеколошки рамки.
Мене денес ми продолжија последен пат од 18мај до 03јуни и пишува следно породилно одсуство .. јас имам стар одмор ќе го користам тој од 8дена и после ќе отворам породилно. Општ гинеколог неможе да ти отвори боледување зашто ова е од неа отворено можеш од општ матичен јас така знам ама прашај за секој случај
Инаку за малце ке ме зезнеа, го тргнале мојот предмет на страна, да го решаваат на 22ри, а моето боледување до 19ти мај. Пошто не знаеле кога ми е терминот. Па кога отидов, уште беа таму и ми решија. А решение е само 30 дена, никаква филозофија. Инаку мислам дрка проблем ке ми беше, зошто затворено ке ми го сметаа на 19ти.. само среќа во овој систем.
Значи можам и јас одморот да го користам? Одморите обично ни ги даваат од 20ти јули до кај 15 август. Мене термин ми е 12 август... Сега сум на патолошка до 4ти јуни, па пак треба да одам за уште еднаш да ми продолжат...
Да можеш. Кај нас ги даваат старите до крај на јуни таман ми се погоди мене а чим кај вас ги даваат до август ќе можеш јули да си искористиш
Што мислите, има ли шанси да ми дадат боледување за цел месец јуни од Букурешт, од 31.05. до 30.06. или ќе ми го скратат? Терминот ми е 31.07.
Мене точно ми дадоа последно 45 дена пред термин. Претпоставувам дека и на Гак и во букурешт ги темпираат датумите. Немам сретнато дека за паталошка дале бешто помалку од 45 дена пред пораѓај.
Мене ми беше последно продолжено боледувањето од 01.05 до 01.06 заклучно со 01.06 а термин ми е 11.07 како што рачунав 5 дена ми дале гратис ама не сум од Скопје