Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

А тој што трча и он треба да оди на работа, што попрво...

WhiteCat33 likes this.
  2. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Нареден понеделник сакам да земам упат за на специјалист, па нареден ден одма во вторник треба во Букурешт? Дали имаат комисија секој ден? Наредната недела ми завршува боледувањето, се паѓа викенд, па да завршам на време.

3. Ивана Ивче

Ивана Ивче Истакнат член

Чим е викенд мораш петокот пред викенд инаку ќе ти прават проблеми. Јави се во Букурешт креваат на тел.и ќе ти кажат која смена се која буква.

Со лесно ;)

snowwhite.24 likes this.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Комисија имаат секој ден.
    Смената на буква се менува неделно. Пример ако оваа недела твојата буква е прва смена, наредна е втора.
    Јас од последно кога сум била, си бројам прва втора прва втора и знам која смена ми е буквата.

snowwhite.24 likes this.
  5. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Сега видов до трети ми е боледувањето. Па таман во понед 27ми да одам на специјалист, па следен ден Букурешт за да не чекам последни денови. @BellaBibi да, така правам и јас, оваа недела се втора за мојата буква.

BellaBibi likes this.
  6. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Mene platata mi bese 36600, za cel mesec mart zedov 23000...ne znam kakva mu e presmetkata

mariz likes this.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Ако 12 месеци ти била 36600, 70% не е горе доле околу 25000? :?: Врска немам стварно како прават, нека пуштаат само си викам.. па налет и пари и све, мрцварење тон.

sinoli4kaaaaa likes this.
  8. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Nasite presmetki so nivnite ne se soglasuvaat :) isto i za kleksanite 7500 plakas za eden mesec a ti vrakaat 4700 :) Toa e ne ni stiga ni resenie kolku e saatot pa da si napravime presmetka...

9. mariz

mariz Форумски идол

@BellaBibi апла за частење сум, земав денес и за април :rofl::rofl::rofl: Е не ги сфаќам пресметките... 22.000 и нешто ми е пуштено денеска (две посебни исплати има, ама заедно се толку). Ваљда е толку, зошто нас од окт платата ни е зголемена... ако зимаат просек од 12м, мислам е таман.

10. An1995

An1995 Активен член

Decki, zdravo Znaci jas go pominav delot so komisija i mi dadoa boleduvanje do 23ti so predlog da se otvori porodilno od 24ti maj. Toa e 45 dena pred termin. Sega imam moznost da zemam boleduvanje od specijalist psihijatar. Pa kako odi se nosi boleduvanjeto na rabota pa oni go nosat vo fond ili? Bidejkji izvestajot za boleduvanje do 23ti fo imaat na rabota i kazaa kraj na maj kje go nosele vo fond zaedno ao izvestajot od komisijata. Pa ne mi e jasno jas sama si nosam plus toa i koga ili na niv im nosam pa koga kje pustaat plata oni zaedno se kje odnesat vo fond od rabota kaj mene? Vi blagodaram mnogu

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Битно пуштиле. И мене ми е помалце од некои мои пресметки, ама тоа е.
    Нека капе по нешто.

mariz likes this.
  12. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Интересно е то шо, на моето решение пишува 110 денари саатот дека така ќе ми плаќаат.
    А од минимална 20.200, јас земам 14.000 патолошка. А да прашам адвокат? Да не можи да се тужи нешто, адвокативе одвај чекаат да тужат држава хахха

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Патолошка е 70% од плата, така да 14 илјади од 20 е колку што треба да биде.

14. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Kaj mene na rabota, se nosi boleduvanjeto na rabota bez ogled dali e do 2 nedeli ili nad 30 dena, dokolku vraboteniot saka sam da go odnese ne e problem, no toa e generalbo za boleduvanja nad 30 dena koga vrabotenite sami nosat. Ostanatite boleduvanje sto se na teret na rabotodavac si gi nosis na rabota vo soodvetnata sluzba.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Никакво решение немам добиено јас. Може и да стигнало, а да не ми е дадено. Три куќи сме на иста адреса. Лудило ми е .

CarrieBradshow likes this.
  16. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Мене решение не ми е стигнато никакво за плата до сега, а еве сега ми беше последно продолжување за патолошка

NoraMK likes this.
  17. Ивана Ивче

Ивана Ивче Истакнат член

Ниту јас немам ни решение ни исплата. Ни за патолошка ни за клексан и еве веќе 3 месец чекам...
    Нека е мм живо и здраво, другото незнам еве... :wasntme:

18. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Тоа е многу да си се јавиш и да видиш што е проблемот или појди директ таму

mariz and Ивана Ивче like this.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Оди лично таму. Јас си пишав на меил, па по една нед отидов и лично. Во компјутерот проверија и беше тогаш кога отидов веќе средено. Исплати за март и април добив сега во понеделник една и вторник другата.

Ивана Ивче likes this.
  20. Boki_bokicka

Boki_bokicka Активен член

Zdravo sakam da prasham vo vrska so porodilnoto a predhodno bev patoloshka..Porodilnoto mi e otvoreno od 8.11 do 3.08 mi trae taka mi pishuva vo izvestajot od maticnata.So sto na 5ti treba treba da pocnam na rabota.Prashanjeto mi e dali treba nekoj drug dokument da se zeme deka e zatvoreno porodilnoto ili toa sto e izvestajot samo..Da napomenam maticnata e vekje vo penzija i sega moram druga da baram maticna pa da baram na vreme..I dali me sleduva odmor od koga ke se vratam od porodilno ppsto vekje na rab pravat spisok za leten odmor