Нареден понеделник сакам да земам упат за на специјалист, па нареден ден одма во вторник треба во Букурешт? Дали имаат комисија секој ден? Наредната недела ми завршува боледувањето, се паѓа викенд, па да завршам на време.
Чим е викенд мораш петокот пред викенд инаку ќе ти прават проблеми. Јави се во Букурешт креваат на тел.и ќе ти кажат која смена се која буква. Со лесно
Комисија имаат секој ден. Смената на буква се менува неделно. Пример ако оваа недела твојата буква е прва смена, наредна е втора. Јас од последно кога сум била, си бројам прва втора прва втора и знам која смена ми е буквата.
Сега видов до трети ми е боледувањето. Па таман во понед 27ми да одам на специјалист, па следен ден Букурешт за да не чекам последни денови. @BellaBibi да, така правам и јас, оваа недела се втора за мојата буква.
Ако 12 месеци ти била 36600, 70% не е горе доле околу 25000? Врска немам стварно како прават, нека пуштаат само си викам.. па налет и пари и све, мрцварење тон.
Nasite presmetki so nivnite ne se soglasuvaat isto i za kleksanite 7500 plakas za eden mesec a ti vrakaat 4700 Toa e ne ni stiga ni resenie kolku e saatot pa da si napravime presmetka...
@BellaBibi апла за частење сум, земав денес и за април Е не ги сфаќам пресметките... 22.000 и нешто ми е пуштено денеска (две посебни исплати има, ама заедно се толку). Ваљда е толку, зошто нас од окт платата ни е зголемена... ако зимаат просек од 12м, мислам е таман.
Decki, zdravo Znaci jas go pominav delot so komisija i mi dadoa boleduvanje do 23ti so predlog da se otvori porodilno od 24ti maj. Toa e 45 dena pred termin. Sega imam moznost da zemam boleduvanje od specijalist psihijatar. Pa kako odi se nosi boleduvanjeto na rabota pa oni go nosat vo fond ili? Bidejkji izvestajot za boleduvanje do 23ti fo imaat na rabota i kazaa kraj na maj kje go nosele vo fond zaedno ao izvestajot od komisijata. Pa ne mi e jasno jas sama si nosam plus toa i koga ili na niv im nosam pa koga kje pustaat plata oni zaedno se kje odnesat vo fond od rabota kaj mene? Vi blagodaram mnogu
Интересно е то шо, на моето решение пишува 110 денари саатот дека така ќе ми плаќаат. А од минимална 20.200, јас земам 14.000 патолошка. А да прашам адвокат? Да не можи да се тужи нешто, адвокативе одвај чекаат да тужат држава хахха
Kaj mene na rabota, se nosi boleduvanjeto na rabota bez ogled dali e do 2 nedeli ili nad 30 dena, dokolku vraboteniot saka sam da go odnese ne e problem, no toa e generalbo za boleduvanja nad 30 dena koga vrabotenite sami nosat. Ostanatite boleduvanje sto se na teret na rabotodavac si gi nosis na rabota vo soodvetnata sluzba.
Никакво решение немам добиено јас. Може и да стигнало, а да не ми е дадено. Три куќи сме на иста адреса. Лудило ми е .
Мене решение не ми е стигнато никакво за плата до сега, а еве сега ми беше последно продолжување за патолошка
Ниту јас немам ни решение ни исплата. Ни за патолошка ни за клексан и еве веќе 3 месец чекам... Нека е мм живо и здраво, другото незнам еве...
Оди лично таму. Јас си пишав на меил, па по една нед отидов и лично. Во компјутерот проверија и беше тогаш кога отидов веќе средено. Исплати за март и април добив сега во понеделник една и вторник другата.
Zdravo sakam da prasham vo vrska so porodilnoto a predhodno bev patoloshka..Porodilnoto mi e otvoreno od 8.11 do 3.08 mi trae taka mi pishuva vo izvestajot od maticnata.So sto na 5ti treba treba da pocnam na rabota.Prashanjeto mi e dali treba nekoj drug dokument da se zeme deka e zatvoreno porodilnoto ili toa sto e izvestajot samo..Da napomenam maticnata e vekje vo penzija i sega moram druga da baram maticna pa da baram na vreme..I dali me sleduva odmor od koga ke se vratam od porodilno ppsto vekje na rab pravat spisok za leten odmor