Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    107
    Секој викед сум маврово, дури останувам и со денови. Имаме викендица таму, секако е поубаво на ваздух него ли во СК. Кога требаше да лежам и одмарам тоа правев, кога сум подобра движам,шетам и тн....но не провоцирам со сториња и слики по инстаграм за да револтирам колеги. Бременоста не е болест но е посебна состојба поготово ако немаш уалови на работа за трудноца нормално да функционира секоја од нас би седела дома а тука спаѓа шетање кафиња ручеци и тн...на крајот од денот земаш 70% плата и не го оштетуваш работодавачот.

На WhiteCat33, Lady Miami, intj_girl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    650
    Фала ви за одговорите. Да и јас не можам по молови, денес бев да купам некои работи и едвај издржав се препотив и времево е некако тешко. Епа тоа ми беше премисла, дали смеам кафе со другарка, затоа што ми треба малку дружба. А за долги возења сеуште не сум, иако сум подобра.

На Lady Miami и BellaBibi им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.098
    Допаѓања:
    22.269
    Близу место на живеење ако имаш некој кафич и се осеќаш дека можеш да одиш, да одиш и да се опуштиш и релаксираш.

На WhiteCat33, Lady Miami, snowwhite.24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Тоа е доволна причина за да одиш на патолошка. Прво оди на матичен гинеколог и почни ја постапката. Се надевам нема да ти прави проблем гинекологот или сестрата, понатаму се тера.

На farahfarah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    650
    ќе те послушам и излезам деновиве :inlove:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    140
    Da ama ginekologot moze da mi napravi bolovanje ne kolku nedeli a za pataloska kje mi treba komsija e sega prasanjeto mi e dali komisijata kje dozvoli po radi taa pricina mozebi nema da e dovolno sepak nemam nikakvi zdravstveni problemi niv kje I'm e gajle deka nemozam da stoam

7. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Матичниот гинеколог ќе ти даде боледување за две недели, после ќе ти даде упат за специјалист, таму ќе си кажеш што мака имаш, од него ќе добиеш боледување уште 30 дена, а после тие 30 дена одиш на комисија. Не прават проблем. Јас одев на ГАК, никаков проблем не ми направија.

На Madmozel84 и farahfarah им се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.099
    Допаѓања:
    10.432
    Па сигурно не мислиш дека сите што се на патолошка имат реална здравствена причина?!
    Ич не се секирај за комисија, не се замараат многу.

9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    Ne mi e jasno dali megju meticniot i specijalistot odis na komisija? Ili otkako imas izvestaj od specijalist avtomatski ti se prodolzuva boleduvanjeto bez da odis vo fond

10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Првото мислење е од матичен гинеколог, второто е од специјалист, понатаму секој месец одиш на комисија. Во фонд одиш за да си ја однесеш сама платата, ако не сакаш да ти ја носат од фирма, не мора да го правиш ова.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    После тие 2 нед од матичен мораш секако на комисија. Боледување само специјалист нема да ти продолжи. Он ти дава мислење само, тоа мислење го носиш кај матичната и матичната ти формира ПРЕДЛОГ ЗА ОЦЕНКА НА ПРИВРЕМЕНАТА СПРЕЧЕНОСТ ЗА РАБОТА. Овој документ заедно со документот од специјалист го носиш на комисија во Букурешт. Потоа тие ти продолжуваат со тие документи и ти даваат други документи, кои ги носиш пак назад кај матичната. Малку повеќе трчканици, ама нема друг начин.

За во фонд е друго трчање.

На Madmozel84 и intj_girl им се допаѓа ова.
  12. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    140
    Dobro
    I sekoj mesec se odi na komisija?

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Да, зависи колку ти е продолжено. Мене после тие 2 нед од матичен ми продолжија 2 нед, после околу 23,24 дена и од тогаш точно по еден месец ми продолжуваат. Истото трчање е секој пат. Ист круг одиш.. специјалист-матична-Букурешт-матична ---> фонд документи за исплата.

На farahfarah и intj_girl им се допаѓа ова.
  14. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    140
    Uff fala a patuvanje nadvor od zemjata dali e dozvoleno za toa vreme ili ti blagodaram za odgovorite

15. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    1.207
    Е сега и патување ли…
    На твој ризик е тоа.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Па не, патолошка е. Не смее шетање во наша земја, не па странство. Е сега ако тоа го правиш скришно, незнам. Јас не сум шетала, не сум излегувала преку граница.... Не ми дозволуваа, а веќе сега и 30та нед сум, незнам ни на одмор дали ќе отидеме. А имам две дечиња и сакав да отидеме бар 5 дена на море. Ама ако дозволи др ќе одам, ако не ништо... а така на патолошка да сум, па и да неам проблем незнам дали би ризикувала да шетам.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.098
    Допаѓања:
    22.269
    На твој ризик би идела. Лесно може некој да те пријави и проблеми да си направиш. Под било каков тип на боледување да си , ако искочиш од државата и некој те види, слика, пријави, ќе си имаш проблем.
    Јас не би. Не викаа за викенд, некои планови правеа, ама јас до кај моите неможам да издржам во кола, не пак подалеку. Болки имам кога седам во грб. Нека биде се во ред, да се роди бебе, па ќе шетаме комплет тројцата.

18. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    140
    Fala vi na odgovorite jas sepak se odluciv da napustam I da se seleme familiarno germanija soprugot odi so viza sega I nje so nego ako napravi spojuvanje OK ako ne kje se vratime za 3meseca pa pak kje odime dodeka da uspeeme so dokk fala vi vo sekoj slucaj sto ve izmaltetirav so prasanje I sekoe dobro ❤️❤️❤️❤️

На BellaBibi и mariz им се допаѓа ова.
  19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    So koja digajnoza najcesto otvora maticniot

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.952
    Со заканувачки абортус 0200 После 25та нед, друга дијагноза оди.