На Гак е вака како што пишав. Имаш упат од матичен , идеш и те прегледуваат, па чекаш минутка за извештајот.
Денес се јавив во Чаир ми рекоа готови се и бев го земав боледувањето. Пишува конз мислење на боледувањето и има три потписи. Утре треба во Букурешт, таму би требало истиот ден да биде готово. На упатот за таму ми пишува предлог за оценка на привремена спреченост за работа. На болед сум од април.
На ГАК има 80 доктори, па на смена е мнг лесно да најдеш 3ца за потпис. Како и да е, завршуваш работа.
Гак еднаш во недела имаат конзилиум. Во среда само и само тогаш примаат и завршуваш работа. Нема опција да идеш кога сакаш. Знам на роднина и згрешија датум некој и со триста јавувања беше за да ги најде , за да и поправат грешката.
Еве нешто што нѐ интересира https://samoprasaj.mk/prasaj-cat/da...-avtomatizam-se-otvara-porodilno-boleduvanje/
Јас денеска го применив истово. Со тоа што оваа можност може да се искористи само ако е последен месец од паталошкото боледување, во спротивно потоа нема да го продолжат истото.(паталошката)
Да. Во Ремедика или за 15тина мин ми го даваат или сум се враќала за 2,3ч да го земам.. ама истиот ден е.
Одам на редовни контроли кај докторот кој ќе ме пораѓа, он и ми дава... зависи кога требаше мислење, само мислење, кога требаше конзилијарно, тоа ми потпишуваа 3ца доктори.
Денес сликав, малку е лоша сликата, немав можност за подобра. Ако му треба на некој за оваа недела распоред.
Devojki da ve prasam dali imala nekoja so slicno iskustvo Denes bev na konzilijarno i mi prodolzija uste za eden mesec t.e do 19.07 a termin mi 17.08. Dali vo Bukurest ke mi napravat problem ke mi skrata ili kako sto mi pisale na konzilijarno do 19.07 isto i vo Bukurest ke mi prodolza. Blagodaram
Голема е веројатноста дека нема да се загледаат и по автоматизам ќе продолжат до тогаш, со препорака после тоа да се отвори породилно. Ама има шанса и да скратат, зошто законски не треба да имаш патолошко боледување после 45 дена пред термин.
На многу им имаат продолжено. Законски се отвара 45 дена пред термин, ама може да се користи друго боледување, одмор или ако ти продолжат тие од комисија ќе ти тераш така. Штом они продолжуваат , значи може.
Mene mi e deka id konzilijarno mi prodolzija taka, pa vo Bukurest da ne mi presmetaat i primer porano da mi go otvora porodilnoto Znam deka boleduvanje mozis od oost maticen 2 nedeli ama ako go prodolzile na konsilium zs da ne iskoristime uste 2 nedeli, taman pogolemo bebeto Stvarno 45 dena pred termin mn se...
Zakonski...se ako se raboti spored zakon dobro bi bilo samo za kratenje i dolgovi se raboti zakonski za drugo nisto
Fala Kija glupost konzilium predlog baranje pa drugive dali ke odobrat... I misli se i tamu i tamu duri projdis