Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Christina16

Christina16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Zdravo zenski
    Porodilno trebase da otvoram od 14.06 no maticen ginikolog mi e na boleduvanje i ordinacijata ne im raboti.. Isto, nejzinata zamena koristi godisen odmor do kraj na mesec..
    A jas do kraj na mesec mora da odnesam boleduvanje vo firmata, sekako treba i da se porodam do togas..
    Kako mozam da otvoram porodilno osven preku maticen ginikolog?
    Sovetuvajte me shto mozam da napravam, nemam uste mng vreme

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    1.362
    Ќе отвориш чим се вратат од одмор со датум за 14.06 исто ми е и мене на одмор се од 14.06 ми е породилно за отварање ми рече чим се вратам ќе отвориме со тој датум нема проблем никаков

3. Christina16

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Toa znam deka nema problem, ama do prvi nema da se vratat od odmor, a za vo firma moram da odnesam boleduvanje do kraj na mesec inaku ne mozat da pustat plata

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    На работа нема ништо да им биде ако причекаат еден два дена. Они посекако спремаат плата, тебе те пријавуваат дека си на боледување и толку е.
    Јас дури и заборавам да им пратам, па сум праќала и на 15 ти бо месецот, а плата пуштена на 5-6 ти.

5. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    1.362
    Ако не си породена секако неможе да ти пушти плата за тие денови пд 14.06 па до 01.07 зашто тие денови ти ги исплаќа фзо, а фзо ќе ти ги исплати кога ќе се породиш извадиш извод за бебо и поднесеш таму ..

6. Christina16

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Kaj shto rabotam jas plata se pusta uste na 3ti ili 4ti, a ako nemas boleduvanje odneseno direktno kako neplateni denovi se reguliraat..

7. Christina16

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Znam deka fzo ne isplaka, sekako mora plata od firmata da se pusti prvo za od 01.06 do 13.06 potoa od fzo ke bide isplatata od 14.06
    No problemot e deka mora da odnesam boleduvanje za da se regulirat tie denovi shto ne sum ns rabota, iako nema da se plateni so platata od firma
    Taka mi kazaa..
    A nema koj da mi go otvori porodilnoto

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    На патолошка си?

9. Christina16

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Ne sum

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Дека на тема Патолошка пиша и затоа не збуни сите.
    Ќе кажеш на работа каква е ситуација и тоа е. Незнам како си се водела до 14 ти, ама неможе туку така да ти ги пише како да неплатени. Ако не си била имало причина за тоа и можеш да им го објасниш, да не кажам заканиш со тоа.
    Нема што да направиш, ако нема кој да ти отвори боледување. Да измислиш доктор или ординација неможеш.

11. Blanca25

Blanca25 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    25
    Zdravo na site, ve molam da mi pomognete poso skros mi se izmesaa rabotite okolu boleduvanjeto.. sega mi e otvoreno boleduvanje od maticen ginekolog do 26ti,mi dadoa upat za vo Cair i mi rekoa so tie dokumenti od Cair da odam pak kaj maticen ginekolog pa posle toa vo Bukurest na konzilijarno. Dali e vaka redot? Se plasan da ne propustam nesto bidejki do 26ti juni mi e boleduvanjeto

12. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    258
    Да со конзилијарното мислење од Чаир потпишано од 3 доктори и извештај од прегледот одиш кај матичен да ти даде предлог за комисија.
    Со тие 3 документи во Букурешт на комисија. Не мора ти да одиш може било кој да ги однесе док. на комисија.

13. Blanca25

Blanca25 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    25
    Fala ti mnogu

На zone89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Она воопшто не смее да се појави, бидејќи е на патолошка. Ќе носи документи сопруг или било кој.

15. Christina16

Се зачлени на:
    27 јуни 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    61
    Do 14ti si odev na rabota
    Ke trknam od ponedelnik do fond za zdravstvo ke prasam tamu, bidejki vo firmata vo HR bev ama dzabe..
    Site vikat moze i da ne go odneses porodilnoto vo firma deka oni ne isplakat nishto sekako, samo ovie od mojta firma se zapnale mora inaku ne moze plata da pustat..
    Fala vi na odgovorite sepak

16. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    258
    Soprugot koga bese za mene polno bilo tridnici sto cekaat za komisija vo Bukurest... Ne sekoj ima koj da prati da mu zavrsi rabota...

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Они си спремаат плата и пресметуваат за тебе само за 14 дена. Остатокот пријавуваат дека си на боледување и толку. Не им е толку битно боледувањето за да спремат плата, туку некои паничари се. Еве немаш начин како да отвориш и докторите се живи луѓе и се разболуваат. Ќе им го доставиш откако ќе отвориш.

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Работат во две смени. А знаеш и дека ако видат и прашаат комотно ќе им го прекинат боледувањето и плус казна би си крлале.

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    A zosto kazna?

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.265
    Зошто патолошка е спреченост за работа за движење. На извештај да пишува крварење и мирување , а стоиш и чекаш ред малце е сомнително.
    Кажуваше сестрата некоја нивна пациентка си отишла , ја прозвале и културно прашање, а ти можеш да излагаш и да функционираш? Да да, епа ако е да нема продолжување и поднесена пријава. Тука и специјалист што издал боледување и матичен гинеколог, си кркаат казни за лажни дијагнози.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.