1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    Dobro ama ako stvarno nema koj da odnese?

2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.863
    Допаѓања:
    14.527
    Ако е така, не треба ни на конзилијарно да викаат трудници, па таму со саати да чекаат во ходник секој месец.
    Таа си е крива што рекла дека нормално функционира. Ако си на патолошка и ти течат како си дошла, нормално е да речеш па немам избор. Таму се иде на лекар, а не на кафе, ако немаш кој да ти заврши работа ќе одиш и сама, без разлика на препораката за мирување.

На Madmozel84 и zone89 им се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Јас разбирам дека може некоја нема кој , ама затоа имаат две смени, па сигурно и некоја другарка би завршила работа.
    Јас не би се осудила да носам сама.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Конзилиарно е преглед. Секој месец прегледуваат пред да пишат извештај.
    Порано било еднаш вадиш патолошка и тераш 9 месеци до пораѓај. Сега секој месец се иде.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  5. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    1.143
    Na moja koleska I iskomentirale ti cim si dosla sama kaj nas nisto ne ti e I ona pocnala da se brani...

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    1.143
    A znaes od koga potocno se ide sekoj mesec dali od pred nekolku godini ili poodamna I zasto e taka?

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Па другаркава што ми кажа, има големки деца.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    Moze nekoj da go postira zakonot za patoloska? Baram ama osven edno od sobranie nisto drugo ne mi izleguva. I od koga mora da se otvori porodilnoto boleduvanje isto taka. Znam edna clenka pisuvase ama neznam koja bese. Blagodaram

9. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    2.226
  10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    584
    Dali ima slucaj kade sto vo prviot mesec od rabotavacot isplateno e 70% od plata boleduvanje, ili kaj site bese 90%?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.672
    Допаѓања:
    76.948
    Здраво. Дали вие што си имате отворено 45 дена пред термин трудничко после патолошка си добивате исплата на време после тоа?

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.863
    Допаѓања:
    14.527
    Да. Само првата исплата каснеше дека се поднесуваат документи после пораѓај, значи всушност не касни него не можеш да аплицираш за породилно. Откако однесов документи, наеднаш добив пари за 2 месеца (45 дена пред пораѓај и 2-3 недели бев породена), и од тука натака добивам исплата во исто време секој месец, околу 10 дена откако пуштаат плата во фирма.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Blanca25

Blanca25 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    25
    Zdravo, mene komisija od Bukurest mi prodolzija 20 dena boleduvanje i posle toa preporaka za otvaranje na porodilo.Prasanjeto mi e dali moze da se povtori postapkata od ponovo, po istek na tie 20 dena bidejki nesakam tolku rano da go otvoram porodilnoto

14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Ова значи дека ќе треба ние пак да си носиме документи секој месец во фонд како за патолошка? Пошто во последно време за мене не ги даваат документите по 2-3 недели и додека трипати не им напоменам нема ни да ги дадат.

15. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    1.341
    Не може колку што знам, ќе земеш одмор или боледување од општ лекар или двете.

16. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    1.143
    Ne za porodilno samo ednas nosis documenti vo firma od kako ke se porodis I raat si 9 meseci

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.097
    Допаѓања:
    22.267
    Неможе. Комбинација матичен со било кој друг доктор, надвор од гинеколошки аспект.

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.863
    Допаѓања:
    14.527
    Не, еднаш се носи. Ама за да поднесеш за породилно ти треба извод, значи мора да се породиш за да земеш извод па да однесеш документи во фонд. И ако си на патолошка доаѓа 2 месеци наеднаш првата исплата. Ама после тоа не се поднесува веќе, ама секој месец се чека прво фирмата да пушти плата на вработените, па тебе да те исплати фондот.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    52
    здраво, при прв скрининг денеска во приватна клиника докторката(специјалист )директно ми даде извештај мислење за боледување и мирување. и ми рече да го однесам кај матичниот гинеколот за да ми отвори боледување.
    ме интересира дали со вакво мислење од специјалист матичниот отвара 15 дена боледување пошто знам така оди па после со мислење од специјалист се продолжува или сеа пошто веќе имам такво мислење директно ми отвараат патолошка ?

и после тоа тоа конзилирајно мислење што е потребно дали може од 3ца специјалисти по приватниве клиники да се земе или ме праќаат на државно не се разбирам баш.

Бременоста ми е постигната до 3та инсеминација на приватно па и од таму ми предложија боледување.

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.863
    Допаѓања:
    14.527
    Нов извештај ќе ти треба после 15 дена. Мене така ми беше отворено боледување, прво препорака од специјалист па матичната ми отвори боледување од 15 дена. После тие 15 дена повторно специјалист ми даде извештај за следните 30 дена за матичната да отвори ново боледување. Иначе може и само матичната да даде за првите 15 дена без специјалист, но за продолжување после тоа мора од специјалист.