Јас стар искористив, сега од матичен 2 недели па после породилно и да ми се фати 2 недели пред термин, тоа ми беше поентата да заштедам на денови.
И јас мислев така, ама сега ми се гледа многу далеку терминот, не знам како ќе издржам до 37 недела, а не па до термин и реков дај порано да си го отворам.
Од причина за после да имам повеќе денови со бебе ги правам комбинацииве пошто план ми е здравје на годинка градинка и секој ден ми е битен. Да се губат финасии но во моментов како што извагавме поубаво јас да сум дома отколку да барам жена да ја чува.
Mene pa nemi kazaa deka mora isplata od firma.So boleduvanjeto kopija od transakciska i se nosi vo fond.Mene ova mie sega vtor mesec sega treba pod fond da bidam so isplata,posto neli prviot od gazdata bev sto sigi barase i platata i pridonesite damu se platat
Kako treba taka ke bide ne ti e loso. Sekako noviot odmor od ovaa godina ke go imas za so bebeto. Plus toj od slednata
Da taka kazuvaat sestrite. Ama vo fzo koga prasav rekoa posle istetok na vtoriot mesec. Znaci prviot od firma, tamu pred istekot na vtoriot nosis vo fzo
Мене сеуште не ми стигна исплата од фонд, само од фирма на 19ти пола плата. Се јавив во фонд завчера, таа ми кажа во петокот им стигнале документите од фирма и ако има проблем ќе ме бараат.
Во самата фирма да се јавеш да прашаш,а можеш и во фондот по матичен број ќе ти кажат каква е ситуација со твојте документи.
Во фонд најдобро, мене на работа ми викаа дека се дадени документите, а во фонд кога ќе прашав уште не беа однесени...
Од средина на Март имам отворено патолошка и сеуште немам исплата. Има некој број да звонам или тука во градов лично да одам
Незнам од каде си, ама пиши им мејл. Да не има проблем со документи или да не не ти однеле од работа, ако ти носат они. Многу е од Март да немаш исплата до сега.