Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.665
    Допаѓања:
    76.938
    Матичната не дава патолошка, нема можност таква. Она ти дава боледување само за првите 15 дена, а потоа те праќа на Гак со упат (специјалист таму те гледа, дава мислење и со тоа мислење одиш на комисија во Букурешт и таму ти даваат уште боледување-т.е патолошка). Ако не тераш процедура преку државна, може и приватно.
    Пак 15 дена матичен, а потоа одиш кај специјалист приватно (тука упат ништо не ти треба) и ти дава мислење, со тоа мислење одиш на комисија во Букурешт. Таму немора лично ти, ќе праќаш маж. Оваа процедура се тера секој месец, бидејќи продолжуваат од Букурешт по 2нед, 3нед, 1 месец максимално. Па ново на ново исто одиш на секое преку специјалист, до Букурешт итн..
    Ако не ти е јасно, пиши ми лп. Јас одев преку Ремедика цела бременост на патолошка.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    544
    So izvestajot od specijalist odime bukurest, a za bukurest ni treba li termin nesto? I sum citala nesto so bukvi po ime ili prezime primale koj den dali toa moze da mi kazete

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.665
    Допаѓања:
    76.938
    Одиш вака со редослед:
    Специјалист - па до кај матичен - Букурешт - пак матичен со документите од Букурешт.
    Упат за таму не треба, само ќе си се јавиш која смена е твојата буква од презимето (поделени се азбучно во две смени). Јас на овие броеви вртев. Ако на едниот не кревале, ќе вртев на другиот. Обично за брзо ги добивав.

Прикачени фајлови:

На Meddy и Rozevata им се допаѓа ова.
  4. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    1.207
    Матичен нека ти отвори боледување 15 дена, после тие денови те праќа на комисија. После неколку продолжувања комисијата бара конзилијарно мислење. Можеш од приватниве да земеш.

5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.783
    Допаѓања:
    2.698
    Zasto da dades otkaz,keti otvori maticnata boleduvanje i nisto posle neti mozat,prviot mesec si na tovar na firma 90%isplata.A nesmee dati dade otkaz posto si trudna inace dago prijavis kego izgorat Moite taka mi napravija barase da odam na rabota ili dagi vratzm parite i muja vrativ platata i olus pridonesi od dzep plativ.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    22.206
    Каков отказ давање. Ти верувам за тоа како се гадни луѓето, кога ќе споделиш дека си бремена.
    Што и да ти е нејасно, слободно пиши ми.

7. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    52
    mora maticnata prvo da ti otvori 15 dena boleduvanje ke i kazes sto kako e rabota nema zosto da ne saka da ti otvori,posle tie 15 dena so izvestaj od specijalist ili od privatna klinika ili ke te prati maticnata so uput vo drzavna /cair ke ides na komisija bukurest i tamu ke ti prodolzat eden mesec najverojatno ,pa sekoj mesec nareden ke treba najverojatno da odis za prodolzuvanje ne sum sigurna i jas ,do sega edna mi prodolzile od komisija eden mesec oa po istekuvanje na mesecot ke odam so nov izvestaj od specijalist i ke vidime kolku ke prodolzat i vise se vodis na patoloska po istekot na prviot mesec

8. SenzeRR

SenzeRR Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    26
    Здраво, дали за патолошка матичната може да те прати во чаир или мора на ГАК?

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    22.206
    Има и во Чаир. Ама таму не ти даваат одма мислење, туку по 2-3 дена идеш и го зимаш. И тука треба да запазиш да не промашиш датум за на комисија.

10. SenzeRR

SenzeRR Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    26
    Кога си на патолошка те испаќаат преку фонд 70% така? А после за породилно како се пресметува?Влегуваат во просек тие 5/6 месеци патолошка со сумата која ја зимаш (70%)?

11. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Prosek od posledni 12 meseci bez patoloska

12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.277
    Девојки здраво,

На боледување од општ матичен и одмор сум периодов, сакам и овој месец така да го поминм и после да отворам патолошка. Сакам две недели да земам од матичен гинеколог, па една недела одмор и после две недели од општ матичен. Дали после со боледување од специјалист од клиника би ми отворила матичниот гинеколог повторно боледување за на комисија ? Некој што е поупатен ако знае информација како оди ова ? Важно ми е да не отворам патолошка овој месец

13. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Здраво, не треба да имаш прекин меѓу двете боледување двете недели од матичен гин и извештајот од специјалист. Можеш прво одмор, па боледување од матичен гин, па со извештај од специјалист са ти продолжи комисија. Мат гинеколог за да отвори боледување под иста дијагноза мора да има поминато мин еден месец од истекот на првото боледување, па да иде истиот циклус на боледувања без прекин измеѓу.

14. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.277
    @123baby A ako sega mi otvori so druga dijagnoza mat ginekolog, pa posle zemam odmor edna nedela pa od opst maticen 2 nedeli, pa posle da mat ginekolog da mi otvori 2 nedeli so izvestaj od specijalist.

15. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    210
    Прво земи си одмор или боледување од општ матичен, па после терај ја цела процедура со матичен гинеколог.

На Oscar Lady, Abc baby, Elliana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Мислам дека тоа треба да се договориш со матичниот гинеколог да ти напише друга дијагноза, најчесто паталошка е со шифра заканувачки абортус до 20 и некоја недела, а после е предвремено раѓање. Инаку кога ќе го почнеш циклусот на непрекинато боледување за првите две недели не ти треба извештај од специјалист, туку самиот матичен со крвна слика отвара.

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    258
    Супер ако е така а негде претходно прочитав дека и месеците на патолошка влегуваат во просек.

18. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Ne vleguvaat , jas si izracunav za mene bez patoloska i taka ispadna, prosek od 12 meseci bez patoloska

На zone89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    34.859
    Жени, на работно место што доставувате додека сте на патолошка? Мене од ресурси ми кажаа дека треба боловањето од матичната да го доставам нели секогаш даваат 2 и документот од комисијата фотокопиран.
    Друго треба ли? Првпат ќе доставувам.

20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    1.207
    Само тоа, боледувањето од матичниот и оценката за привремена спреченост од комисијата.