Во Букурешт не одиш ти, оди некој друг со твоите документи (специјалистичко или конзилијарно мислење)
Земал ли некој пари за септември јас минатиот месец земав на 13 и сега си чекам пак 13 вчера проверив и нема.
@QueenP и јас минатиот пат земав на 13.09, платата на колегите за септември им е поминета пред 20 дена, и јас немам пуштено од фонд. Највероватно ќе имаме деновиве. Вчера имав исплата за клексани, може ќе се излажат и за боледувањето.
Овој месец (октомври) до 12.10 ќе ми дојде плата од фирма, а од 13.10 ќе си чекам од фонд. По ваше искуство колку би чекала за прва исплата од фонд? Декември, јануари? На крај на месец ќе ги однесам на работа документите, а колешките на почеток ноември ќе ги однесст во фонд. Потоа секој месец само ново боледување во фонд носат или? Однапред благодарам!
Документите се носат месец за месец. А исплата прават кога ќе биде помината платата од фирма. На пр. Ако земате плата на петти во месецот, исплата од фонд може да имаш некој ден од осми до крај на месецот. Ако нема, најдобро е да се јавиш да прашаш дали е се ок. Може да не се во ред поднесените документи или да заборавиле да ги сработат.
тоа може да важи само првиот пат зашто јас споредував со фирма секој месец и излезе или пред нив или денот со нив да ми исплатат
Можно е, не викам не. Но се сомневам дека фзом ќе исплати се додека не му помине инфо од мпин, дека треба да исплати.
@QueenP јас имав денес исплата на боледувањето. Провери си. Исто и за останатите. Се надевам дека тие во фондот мислеле на вас. Конечно земав 70% од цела платата. Не знам веке од кај да почнам со трошење
Мене не ми биле однесени документите од фирма си стоеле кај книговодителката и без да ми се јават од фирма дека треба јас да ги носам си ги чувале кај нив,но вчера го зедов и ги однесов во фонд и сега незнам кога ке имам исплата веројатно другиот месец ке имам за септември
@Simgeee Јас сум С, 2 смена. За мене утре ќе оди свекор ми. Е сега М со кој иде во група, не знам. Ако ти помогна нешто тоа.
Овие од комисија по навика пишуваат дијагноза О.20 Заканувачки абортус или така мора? Ни во лекарскиот извештај од Систина, ни во предлогот за боледување од матичниов ја ставиле таа шифра. Следниот пат треба извештај + конзилијарно и таму ќе треба да ја допишат и таа дијагноза во Систина?