Здраво , дали има некој што нема земено паталошко? За Јуни ми пушти во Јули фирмата, сега требаше во Август од Јули , ама еве цел месец не ми пуштиле пари. Кај да се обратам? Благодарам
Јас сиги носам сама,пошто од работа несакаа обврска даси имаат,ми кажаа на сам старт.А и вака подобро зошто они нема дасе замараат и ке зимам после 20 паталошка.Вака имам на почеток на месец пари
Ние во фирма плата земаме на 15ти секој месец, јас сега на 30ти ќе однесам документи. Патолошка може да земам порано така? Фондот нема врска со тоа кога фирмата ти пушта плата?
Мислам дека одкако ке пуштат плата во фирма тогаш и паталошка,ако грешам нека ме поправи некој.Кај мене во фирма обавезно 1 пуштаат
Кои документи се тие? Комисијата што ти ги даде? Јас ги оставив на работа, има шанси они да не ги однеле па затоа да доцнат?
Решението за боледувањеод бикурешт и боледувањето од матичен гинеколог тоа се носи.Можно е од фирма да нети ги однеле документите и може затоа ти каснат.
Сум зимала патолошка, а од фирма уште немале земено плата. Дали се поврзани некако или не исплатите незнам, ама имало и такви ситуации. Они само нека пуштаат секој месец, па дали на почеток или на средина, небитно.
Кај мене од фирма ми рекоа подобро сама да ги носам затоа што они еднаш во два месеци поднесувале документи
Женски, Би сакала да бидам информирана за тоа како оди патолошката бременост, со надеж за во блиска иднина. Поточно, ме интересира од искуство дали се исплаќа целосната плата или само одреден процент? Ви благодарам однапред.
Во фирма носиш или праќаш на вибер еден примерок од боледувањето, што ти го издава сестрата. Ако мислиш на тоа. Решение цели 9 месеци немам добиено.
Мора во фирма да однеси некој. Јас носам боледувањето од матичната и документот од комисија, ако веќе на тоа мислеш за решение.
Taka da, za dokumentot od komisija mislam. Jas za avgust im slikav i im prativ vo firma i mi pustija sega bidejkji mi e prv mesec sto go pokriva firma, ne bi bese jasno kako odi procedurata sega koga vekje od fondot ke treba da me ispakjaat. Znaci vo firma da odnesem se i tie ke treba da si reguliraat so fondot?