Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    213
    Исто и јас прашував матичнста ми кажа ако еднаш ја прекинеш патолошката нема шанси пак да отвориш. Боледување ке можеш само од општ матичен 15дена.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.450
    Допаѓања:
    13.490
    Ако ја прекинеш по своја желба, не можеш пак да отвориш. Ако ти го прекинат заради подобрување на состојбата, а понатаму се јави друг проблем, може да се отвори пак ама со друга дијагноза. Ама хиперемеза може да ти се повтори, особено во трето тромесечие, така да би ти рекла да не ризикуваш да го затвораш.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    92
    Да ве прашам ако некој знае да ми одговори јас сум на патолошка,од 17.06 прво од матичен 15 дена потоа продолжив специјалист конзилиарно и сум под фонд.До сега имам две исплати од фонд и поднесено документи за цел септември а од фирма последниве два месеци ми пуштаат по 5555 денари.Не ми е јасно зашто не дека ми шкоди :wasntme:

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.756
    Допаѓања:
    17.895
    По грешка ти пуштаат од фирма. Тоа да не е сума на последна исплата што ти била од кај нив?
    Мене ми пуштија така, ама им се јавив да повлечат декларацијата од УЈП за да не ми направат проблем некој, бидејќи ти автоматски добиваш исплата од фонд, а паралелно фирма ти исплаќа плус пари.
    Јави се во фирма и кажи им.

5. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    381
    Баш е зезнато ова. Ич не ми се седи дома ако сум генерално добра (и бебето, се разбира). Не знам ни на кој основ би ми продолжувале боледување, еве кога би отишла на ГАК кај специјалист што после нели треба да ми даде извештај за во Букурешт... немам што да кажам, веќе не повраќам, не сум најенергична нормално ама не сум па ни веќе врзана за кревет. Ајде ќе размислам уште некој ден:) Фала ви!

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.450
    Допаѓања:
    13.490
    Кога ќе те прашаат ќе речеш дека повраќаш цело време и готово :)

На xxx-ba и BellaBibi им се допаѓа ова.
  7. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    42
    Здраво девојки имам ве молам за одговор доколку знаете
    На 17.09 извадив прво боловање од кај матичната гин вчера бев на комисија ми одобрија решение да не одам на раб до 31.10
    Е сега сакам да прашам дали до 31.10 треба фирмата да ме исплати оти после на 31.10 треба пак на контрола да одам
    Како оди постапката за добивање на 70% од платата

8. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    381
    Дали те исплатија за август? Јас им пишав меил, ми вратија да си следам на сметка, налогот бил во спецификација за исплата... ама еве уште абер нема

9. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.672
    Допаѓања:
    8.688
    За 30 календарски дена те исплаќа фирмата 90%, од 31виот натака фондот со 70%.

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tina⚜️

Tina⚜️ Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2024
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    23
    Jas za 8 dena imav isplata od fondot za august mesec na 26 septemvri

11. DorisKulir1

DorisKulir1 Нов член

Се зачлени на:
    27 септември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Voopsto od firma ne gi odnele dokumenti vekje 3meseci vo petok podnesov se vo fond pa ke vidime

12. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    213
    Затоа јас секој месец сама си носам (иако ми се понудија од фирма да ми носат ) и си имам навремено исплата цело време.

13. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    92
    Дали знаете на буквата А оваа недела во Букурешт која смена се? Денес неможев да ги добијам.

14. Srna1989

Srna1989 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    17
    Здраво женски, последното продолжување на патолошка ми е до 13.11, со тоа што термин ми е 27. 12 ( 45 дена пред термин како што е ред ) . По оваа пресметка испаѓа август негде завршува породилно, па би сакала совет дали ми е попаметно во тој случај одморот од оваа година да го отворам веднаш после патолошката, па откако ќе го искористам да отворам породилно или по завршување на породилното? Страв ми е ако го оставам за по завршување ( август 2025 ) нема да има можност да се искористи со оглед на тоа дека стари одмори се користат заклучно јуни ?

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.450
    Допаѓања:
    13.490
    Одморот од 2024 да си го искористиш сега, колку и да имаш денови, сите искористи ги. После породилно ако сакаш ќе користиш одмор од 2025.

На Srna1989 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jasnaiglasna

jasnaiglasna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Zdravo ☺️ Dali nekoj znae ovaa nedela kako smenite so bukvi vo Bukurest?

17. Srna1989

Srna1989 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    17
    Цел одмор ми е 20 работни дена.
    Фала ти многу.

18. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    92
    Mene mi e patoloskata do 15ti,a preostanatiot odmor od rabota mi go odobrija od 16 do 05.11.Termin mi e 29.11
    Se mislam i edna nedela od maticen posle toa da zemam.Se da se iskoristi :D8)

19. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    844
    Isto I jas taka pravam na odmor sum do 4 noemvri termin mi e 13 noemvri

На Кронди му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kate.m23

Kate.m23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    51
    Моментално сум на патолошка при крај негде од кај 16.11 треба да отворам породилно нели 45 дена пред термин.
    Кажете ми дали имам можност наместо породилно да земам одмор од работа пример две недели кој во секој случај би ми пропаднал ако не се искористи или втора опција да земам боледување од општ лекар барем две недели и во тој случај и во првиот и во вториот случај како ќе сум исплатена ,дали до 16.11 ќе ме исплати фонд и колку посто и остатокот дали фирмата и колку посто