Има логика, веќе тера бременоста, после некое време, накај 6ти месец мислам, менуваат во дијагноза "лажно раѓање", дека поголем плодот. нема врска ништо не менува.
Ми падна чудно и смешно што самата комисија си пишала тоа, а лекариве мои не, затоа и пишав да прашам, штом нема врска супер. Фала многу!
@kukla21 Во правилникот за боледување пишува до 3 месеци за таа дијагноза, затоа се збунив, мислев понатаму се носи со друга дијагноза. Денес ми е 38-39ти ден, до 10 ноември ми го продолжија, па тогаш да им донесам конзилијарно за над 60 дена боледување. А штом тие самите ја пишале таа дијагноза, така ќе си терам, за одма над 3 месеци да си терам. Само еднаш сум се бафтала со комисии, пред 5 години кога скршив нога, имам подзаборавено. Фала многу.
Дали знаете завршно до кој ден од ивф постапката треба да се има осигурување за целата постапка да оди преку фондот? Неможев да најдам ншто во законот за работни односи и боледување.
Mamicki edno prasanje vcera bev na komisija I mi ddadoa patoloska znam deka do 1 mesec plaka firma potoa fondot, kazete mi iskustvo so zemanje plata preku fondot dali ja davaat redovno I otprilika koj denovi od mesecot I kolku posto od plata se zima? Fala vi odnapred
70% од плата, а најчесто исплаќаат во тури од фонд. Очекувај помеѓу 20-25 во месецот за претходниот месец, под услов да е во ред поднесената документација. Може да се случи некогаш да исплатат и меѓу 13-18 во месецот.
Mene ovoj mesec me zaboravija i denes proveriv nemat pusteno. Ima li nekoj sto nema zemeno za septemvri? Se slucuva li taka da skoknat mesec?
Мене ми пуштија на 27 имаше проблем не беа однесени документите во фонд, јави се или иди прашај ке ти кажат може има некој проблем
@QueenP и мене на 27 ми пуштија а минатиот месец на 31 зедов почекај уште денеска утре појди прашај види што е работата оти мене минатиот пат на 31 после 4ипол пари имаше на банка предходно не.. На кој датум зеде минатиот месец?
Na 13 zemav minatiot mesec sega cudno mi stana,mm prasa vo firma mu kazale deka dokunentite redovno se podneseni vo fond tie zafrkavat rabota. Ke go pratam utre vo fond ako ima nekoj asalen da mu objasni nesto.
Имам боледување до 9.11 со конзилијарно мислење, а терминот ми е на 28.12.Ако однесам ново конзилијарно мислење дали има шанса да ми го продолжат боледувањето за уште 30 ден или ке ми го отворат породилното,15.11 е датумот на кој паѓаат 45 дена до термин на породување.Имам и неискористен одмор од 19 раб дена па сум во дилема дали да го заклучам боловањето до 9.11 и да го почнам одморот или да пробам со уште едно боледување па тогаш да го отворам одморот.Не сакам да го отворам породилното порано за да бидам повеќе време со бебето.
Ќе ти ги дадат од комисија уште тие неколку дена до 14ти и на 15ти препорака да си отвориш породилно, нема што да пробаш нема да ти дадат уште 30дена сигурно. Појди на комисија да ти ги дадат уште тие неколку дена, некогаш ќе ти значат и земи си го одморот, па отвори породилно