Постапка за трудничко, е идеш кај матичен гинеколог и кажуваш дека отвараш трудничко. Или јави се. Јас само се јавив. А откако се породив, бев да земам боледувањето.
Dali znaete kolku cini konzilijarno mislenje za dete vo privatnive bolnici? Za kratko treba da pochnam so rabota no ke korostam odmor pa boleduvanje pa sakam da prodolzam komisiski so konzilijarno.
Здраво Да прашам денес земав резултати од комисија за патолошка и од конзилијарно ми е одобрено до 15ти декември а сега пишува пак да се јавам на комисија на 17ти декември. Не ми е јасно 16ти декември како ќе бидам покриена со боледување? Термин за породување ми е 03 ти јануар а прочитав било задолжително да се отвори 28 дена пред термин. Тоа матичната ли одлучува или комисијата?
Конзилијарното ти дале до 15ти, ама Букурешт ќе ти даде помалце и ќе ти стават забелешка да си отвориш породилно. Кога си на патолошка породилно се отвара 45 дена пред термин.
Колку време треба да си пријавен во компанијата за да извадиш патолошкаи дали има врска колку време трае договорот? Пример ако ме пријавуваат од месец за месец, дали може да извадам патолошка?
ич не де замарај кога задолжително “треба” да се отвори и да не ти продолжат ќе ти отворат породилно,некој ден ќе изгубиш само барем не си ни 45 ниту пак 28 дена со отворено породилно . Јас бев на патолошка со второто па ми дадоа до крај
Колку проценти (%) од платата следи за време на патолошка бременост? И од кој месец може да се отвори?
70% ср плаќа. Од прв момент кога имаш некаква дијагноза се отвара, само првите 30 дена си под фирма, после се префрла на фонд. Имам другарка што заради крварење дозна дека е бремена и од позитивен тест во болница до пораѓај беше на патолошка. Јас отворив во 6ти месец.
Фала на инфо. А дали знаеш понатмау на породилно дали ти плаќаат 100% од платата пред патолошка или како во време на патолошка?