Дали платите за време на патолошка влегуваат во пресметките за трудничко боледување? Не знам како да се изразам, дали ке ме разберете. Блокиран ми е мозокот
Здраво на сите. Понеделник ми поминуваат 15 дена од матичен гениколог, од комисија ми дадоа 30 дена вчера, сопругот беше во Букурешт. Е сега нели треба да однесам на работа извештај за 15 дена боледување? Сестрата од кај матичниот ми рече дека нема да ми даде извештај за 15 дена туку за 30 дена, кога си на патолошка така се правело. Ама јас морам нешто да однесам на работа за овие 15 дена... не ми е јасно.
Во понеделник завршува боледувањето. Тогаш може да го затвори матичната. Ама дека неработни се во среда ќе појдете и треба да ви даде. Таа треба да ти ги оправда тие 15дена
Јас на работа им го праќам само извештајот од комисија, накнадно и боледувањето штом го земам. Не прават проблем.
Imam boleduvanje od maticnata 15 dena i komisijata vo bukurest mi dade uste 30 so izvestaj od specijalist. Pisuva kontrola. Koja e razlikata na koj nacin se vodis kako patoloska so izvestaj od komisija a koga nosis vaka izvestai od specijalist? I do koga te plakaat od rabota a koga od fondot ?
Епа и јас така ќе направам, тоа ми е единствен начин зошто тек на 16.01 имам преглед закажано и тогаш ми рече ќе ти го дадам боледувањето. Морам нешто на работа да однесам, ама пак тоа од комисијата е за од 07.01 до 07.02. А тие 15 дена се од 23.12 до 07.01.
Samo prviot mesec te plakja firma 90% mislam bese , posle celo vreme te plakja fond 70%, koga na konzilijarnito ti pisuva kontrola sledniot mesec im nosis samo izvestaj od specijalist, pisle toa kje ti pisat kontrola so konzilijarno togas nosis so tri potpisi konzilijarno mislenje i taka do kraj.
Здраво другари и среќни празници. Имам молба хумани луѓе сакам кој веќе има колективно осигурување преку сава осигурување да ме додаде и мене, нормално дека ќе си плаќам.
Најдобро да си видиш со сестрата и матичниот гинеколог. Мене сестрава ми објаснува што како а и јас си прашувам ако не ми е јасно. Доста ја искомплицирале патолошкава бременост. Многу трчање и администрација.