Здраво на кој датум се врши исплата на пари од фонд за патолошка прв месец ми е па ме интересира од прилика од когај до когај пуштаат пари
Кај секого е различно,не е на ист датум за сите,во зависност од тоа кога фирмата исплаќа плата кај вас,и за недела дена до две максимум или некаде за 10 ден ќе имате,редовно до сега и навистина е брзо,барем кај мене Поздрав
Мене за месец ноември на 8 јануари ми пуштија. Ама фирмата ми ги носеше документите, ако ги носи некој за тебе сигурно порано ќе пуштат.
bukvata T e prva smena ovaa nedela,edna drugarka e na pataloska i bash mi kaza deka se javija sabalje i taka i kazale. taka da dr bukvi koi idat so T se prva smena
Мене цело време точно на 10 ти , во месецот ми пуштаа, со исклучок ако тој датум беше сабота или недела, пред-потоа имав. Кај мене на работа немаа земено плата ееднаш или два пати пред 10 ти, јас имав исплата.
До 36та нед максимум одобруваат патолошка? После ако користиш одмор, боледување матичен, те исплаќа фирмата?
До 34та недела. Ама некогаш прогледуваат низ прсти па ќе потпишат некој ден плус на последниот извештај. Иначе законски е до 45 дена пред термин и ни ден повеќе. После тоа се ти е преку фирма.
@BellaBibi @Spidy цели 6 недели ако се породам пример во 41 недела како ќе се правдам, ај ќе ми дадат боледување еднаш, матичен еднаш гинеколог, имам некој ден стар одмор ама ако не е доволно да се покријам што би правела? Ок, знам дека големи се шансите да се породам 37,38 нед, ама пак да си знам. Со првото дете 41 недела се породив
Гинеколог неможе после патолошка да ти даде боледување да знаеш. Со крвна слика 2 недели матичен. Одмор и отвори боледување. Па после трудничко користи нов одмор итн.
Ќе отвориш породилно ако немаш други опции, или ако го потрошиш одморот. Имам другарка што се породи во 42 недела, тоа е, после породилното и заврши кога бебето беше 7мес. Јас се породив на 40н и 2 дена со второто, иако очекував да се породам во 37ма како со првото дете.
Од општ да, ама од гинеколог со која дијагноза? Се поврзано со бременост после 34та недела не може да се покрие со боледување, а друго нема што гинеколог да ти пише за да оправда боледување.
ИВФ бременост, ништо друго посебно. Така ја почнав патолошката. Сега не се ни сеќавам за дијагноза, пред 6 год беше.