Трансакциска( копија) извештај од комисија, гинекологот ти спрема боледување. Лелеее се блокирав што требаше. Нека ме оправи некоја.
Да, во болница. Може пак 2 недели со прекин, ама ќе зборуваш со гинекологот со каква шифра ќе биде боледувањето, зошто некои дијагнози не може да се повторуваат во краток период. Најверојатно ќе треба друга дијагноза за второто боледување, или најдобро од друг доктор (општ матичен, или друг специјалист - пулмолог, кардиолог...)
Здраво, да ве прашам дали некој има искуство како моето па да ме насочи. Моментално во фирмава сум 3месеци, имав прекин во стаж а сакам да терам на патолошка зошто сум со ризична бременост.. знам дека за да сум на товар на фонд мора да имам 6 месеци непрекинато, овие 3м би била на товар на фирма? Дали може да се изведе и како? Би била благодарна ако има некој информација да ми пише.
Веќе сум 3 месеци на патолошка и до сега немав никаков проблем со тоа дека не се јавував јас лично туку сопругот, бил денес да го подигне решението од комисија, одбиено бидејќи лично не сум присуствувала. Дали на некој друг му се има случено ова ?
Ниту еднаш не се појавив на комисија. Секогаш идеше мм да поднесе и земе решение. Како лично да присуствуваш, кога си на строго мирување поради х причини и тераш патолошка? Што дијагноза имаше од конзилиарно?
Заканувачки абортус сум со должина на цервикс 2.8цм и пишано е строго мирување. И со првото бев на патолошка поради цервиксот никогаш сум немала проблем, се беше преку сопругот. Ќе пишам приговор, само тоа ми останува како решение.
Пиши приговор,мм беше завчера и најрегуларно му одобриле паталошка за мене,секако дека ни даваат заради одмарање да бевме способни да седиме по гужвине ќе сме немале такво боледување
Ај да си се самоцитирам, може ќе му затреба на некој во иднина. Во вакви ситуации боледувањето е на товар на фирма до исполнување 6 месеци стаж, после се префрла преку фонд.
Еве јас лично одев па бев одбиена 3тиот месец... и кога ме викнаја на комисија појдов и причинава беше буквално "смешки" ме прашаја дали ме прегледувал др или само така ми пишувал и каде сум раб и на што позиција и му кажав и ми рекоја добро дојди утре земи си го решението и потоа беше продолжено
Фала ви на одговорите, понеделник ќе им пишам приговор, сопругот ќе го однесе, зошто јас секако не сум во можност да им ја исполнам таа желба.