Јас пред околу две недели ги барав за исплатата да прашам, ниту ми кренаа, ниту на маил ми вратија. Ама бев упорна и пишав 2-3 пати на маил па конечно ми вратија.. пробај и на маил.
Јас на овој број звонев од сабајле ги добив 023289083,или на овој маил враќаат секад Info@fzo.org.mk На маил им пишуваш матичен број име и презиме
Носи сама најубаво. Читам по форуми, ретко од тие што носат од фирма имаат на време исплата. 9 месеци носеше мм , секој месец точно на 10 ти имав исплата.
Fala vi devojki na site...se javiv samo sto nikoj ne krena telefon..prativ mail..pa ke vidime....saav samo da vidm dali se ok dokumentite...ovie od kj menne od rabota vula se odnele kao se ceklo I do 6 meseci za isplata ...ne sum bas sigurna deka e taka ...zatoa sakam da si prasam I posle da se dogovaram jas da si nosam dokumenti ne d cekam preku rabota...
Прошлата недела ми рекоа дека оваа недела ќе има исплата.Ми рекоа одобрени се документите.Ама пак пиши им емаил дали се е ок со твоите документи дали се однесени.
Мене од фонд ми рекоа дека исплатата е во период од 30 дена и дека списоците за исплата се прават на 20 во месецот.Кај мене документите се однесени за Декември на 23 Јануари дека смедководство користи зимски одмори од работа и затоа овој месец ќе имам исплата.
Koga zatvaram boleduvanje treba da odam na denot koga zavrsuva ili moze naredniot den?Primer mi zavrsuva vo sreda a cetvrok sum na rabota....koga da odam kaj Maticnava za da mi go zatvori boleduvanje sreda ili cetvrtok
Fala ti....samo sto sakav da pisam...deka se javiv sega i gi dobiv na telefonot.....I rekoa ke ima isplata.....Fala vi
Mene za noemvri mi imaat pusteno posto kaj mene od firma ispomesale....I taka mi kazaa deka za drugite sto e ok ke pustat za januari....bas pisi...mora da ima nedelava
Кажи ми што се треба да однесам и каде се отвара породилно кога ќе ми заврши паталошка,а потоа кога ќе бидам на породилно дали секој месец мора да носам документи во фонд?
За породилно носиш еднаш и толку. Породилно ти отвара матичен гинеколог, откако ќе се породиш. Може и маж ти да отиде за тоа. Ќе ти спремат од кај матичен гинеколог документи за породилно, исто и за патолошка ќе ти спремаат и ти само носиш во фонд, плус потполнуваш таму образец и копија од лк.
Zatoa denes malku se raspravav....I sega kako da sum.doatavuvala ke nosele do 15 bo mesecot....Abe sto da kazam
Носи сама најубаво ти е. Они неможат да однесат, без да им пратиш ти документи/боледување. И таа правничката од кај мене на работа, ме замараше како они требало да носат, ги откачив одма. Ако чекав од нив, какви гадови од луѓе се, ќе живеев на леб и сол.