Znam I mene taka mi kazaa morale oni ..kaj stees za bremenost dali se ke bide ok do kraj pa uste so toa covek da se rasprava..ama toa se neka bide dobro
Девојки, во вторник 11.02 ми завршува боледувањето од матичен гинеколог. Кога треба да отидам на комисија во Букуреш? Имам извештај од специјалист и ќе ми биде прво одење. Може утре или рано е?
Имам извештај од специјалист и треба сега прво со тој извештај да одам на комисија во Букурешт, прв пат.
Лелеее извини, со конзилиарно се измешав. Да оди утре и после назад кај матичната да ти фати термин за конзилиарно. Ќе видиш на извештајот од комисија, што ќе ти побараат за следно.
Оди најкасно утре ја бев денес завршив брзо работа.Па матичен бараше термин за конзилиарно ама не ми најде па ќе одам накнадно да барам.
Нека ти даде приоритетен, колку да имаш само упат. И така брзо иде таму. И тие во 17ч што имаат закажано, до 16ч се готови.
@BellaBibi @BonnieAndr @TeodoraMJ Фала ви за одговорите. Ќе одам утре сабајле. На интернет пишува дека почнуваат со работа во 7.30ч. Кое време обично одите? Кога се гужвите? Сопруг сам да оди или и јас со него?
Ти не. Маж ти. Ти си на патолошка, седи дома. Види и која смена ти е буквата. Од презимето се гледа. И за патолошка , како што ми кажа мм, е посебна врата. Он секогаш за 10 мин макс завршувал.
Душо, уште не сум на патолошка. Или и ова се смета за патолошка? Нема како да видам која буква е, а и доцна е за јавување сега. Ќе го вратат утре од сабајле ако не е мојата буква? Попладне до кога најдоцна може да се отиде?
Ама ти поднесуваш документи/ извештај за да почне процес за патолошка. Седи дома ти. Маж ти ќе иде секој месец. Утре од сабајле јави се. Прва смена мислам дека до 13 ч се. Или врати некоја страна назад, некоја членка мислам имаше ставено буквите по смена како се. На една недела се менуваат.
И е со М, оваа недела треба да се прва. Јас сум на М и претходната недела беа втора кога беше сопругот за продолжување на бо. Нека отиде порано зошто последниов пат многу гужва имало па сопругот ја оставил книшката па се вратил после 2 саати да ја земе.
Имам конзилијарно за 60 дена, дали важи истото конзилијарно со стариот извештај првичен или мора нов извештај од специјалист во меѓувреме, односно на 30тиот ден ќе му дојде за на комисија за продолжување за плус останатите 30 дена?
Образец, копија од лк, копија од трс и боледувањето? Ова се документи кои сами ги носиме во фонд? На пр. ако има конзилијарно исто и тоа се носи? И на кој шалтер се оди, и дали има гужви ако може некој да сподели? Оставив да ги носат документите од фирма ама бавно оди некако, за ноември тек во јануари земав, сега за јануари кој знае до кога ќе чекам, така да најдобро некој од моиве да ги носи.
Јас бев во понеделникот накај 9 немаше никој пред мене, одма завршив. Копија од трансакциска и боледувањата само без решенијата од комисија. И таму потполнив образец, копијата од лк ми ја вратија.