Сега сум 4та недела, од кога може да се биде на патолошка? Претходно имам еден спонтан абортус и многу ми е стресна работата и ми е страв повторно дса не се случи истото
Па за да отвориш патолошка прво мора да користиш 2 недели од матичен гинеколог па послем тие 2 недели одиш на комисија.Така да консултирај се со матичната дали мозеш.
Jas od 5 otvoriv. Imav pozitiven test i idev na rabota i si cekav da pojdam na eho. No prokrvarev i otidov na urgenten mi vidoa zacetok i mi rekoa da lezam. Bese vikend . Od ponedelnikot mi otbori maticniot i posle si prodolziv so pregledite i mi prodolzija zaradi krvarenjeto koe pak se pojavuvase.
Женски една консултација во врска со продолжување на комисиско.. претходното ми важи до 02.03( недела), за продолжување ке треба да се носи на 28.02( петок). Јас имам закажано на 20.02 на контрола па дали со тој извештај ке може да се заврши работа? дали има ограничување од датумот на извештајот до датум на продолжување?? Да не ме вратат ако го земам извештајот на 20ти а да се однесе за продолжување на 27ми,28ми..
Со истиот извештај од 20.02 можеш да одиш. Во Систина ми рекоа дека 2 недели важи извештајот за патолошка.
Платата од јануари ми е покачена. На патолошка сум. Дали ќе ми рачунаат 70% патолошка по покачената плата или ќе тераат по старо?
Извини, не знам да ти одговорам на прашањето. Да се надеваме дека нема многу да чекаш. Кои документи се поднесуваат во фонд? Дали треба лично да се отиде или може некој друг да ги однесе?
Боледувањето, копија од трансакциска и образец барање ти даваат таму да потполниш. Може лично, а може и некој друг.
Devojki edno boledivanje mi e zaginato dali ke moze maticniot nanovo da mi go ispecati (stanuva zbor za boleduvanje od dekemvri mesec). Treba da go dostavam vo fondot na patoloshka sum
Mene mi go otpecatija bo za dekemvri kraj na januari, seatrata kaza deka go ima, valda gi cuvaat vo moj termin. Javi se utre prasaj najsigurno
Da receme sum prijavena na 21000 a ostanatoto do 40000 se bonusi i targeti, dali davaat 70% od 21000 ili od 40000?
Zavisi so koja sifra ti se pustani bonusite i targetite. Ako se so 101 kako plata kje ti gi racunaat.