И јас уште немам исплата за март, прва исплата треба да ми биде ама имав некои проблеми со фирмата,ги средив и во петокот носев документи за април, ми рекоа за март треба да стигне до крај на оваа недела ама којзнае , плус четврток е неработен..
Првите месеци не земав, зошто од кај мене од фирма не пуштиле пријава и не ги однеле документите, сега се редовни, од 24ти пиштаат, најкасно сега последново 29ти земав.
Во среда , ама мене последниот пат ме вратија дека бев со приоритетен. Ги примаа само тие со термин. Земав за во Чаир завршив брзо и нема гужви како на ГАК.
Може, јас кога бев , тој докторот кога влезе кажа денеска само со термини примаме, демек имале многу пациенти. И не вратија сите со приоритетен.А после слушнав од матичната дека не се дешавало тоа прв пат. Сега ако немам термин ич не ни идам на ГАК да се нанервирам само. Директно у Чаир. Нема многу гужва те гледаат и нареден ден идеш си ги зимаш потписите и документите.
Па знам и јас исто, ГАК локациски ми одговара повише ама до Чаир ме носи сопругот ако е слободен или такси/автобус комбинирам. Минатата бременост идев на ГАК цело време и стално нема термини и да , сум чекала по 2 саати со скратено грло на клупа ама битно ме прегледувале. Сега прв пат ме вратија и многу се нанервирав. Во Чаир завршив работа еве 2 пати по ред идам. Тоа е мое искуство.
Нема одреден ден , кога и да отидеш ќе те прегледаат. Само проблем е што не ги земаш одма потписите идеш нареден ден или за 2 дена по документот.
Девојки здраво,дали имате исплата за месец март ова веке нема смисла ниту за клексани исплаќаат ниту за патолошка.Се јавив во фондот требаше предходната недела и еве уште нема а за клекасни ми рекоа ехее ги собираме на 2/3 месеци и тогаш испаќаме значи не се нормални.
Kaj mene redovno isplakjaat i patoloska i za kleksan ovoj menesec samo po greska mi bea pustile plata preki firma pa dodeka srediv toa ama i uste mi e rano za ispalata do sega se redovno mi bese
Jas nemam. Demek imale nesto okolu saatite problem. Od firma kaj mene sredija ama nema isplata seuste. I jas da ne prasav zosto nema islplata I nikoj nemase da kaze deka imaat nekoe prasanje..... strasno ....
Здраво девојки, дали секоја исплата на патолошка и е истата сума или секој месец различна, сега ми пуштија пари за април и гледам има 1800 ден помалце него ли во март ?
Mene uste za mart mi nemaat pusteno. Inace kako so mi e kazano se presmetuva prosek od poslednite dvanaeset plati vo neto iznos minus 30%. So znaci 70%od prosekot treba da se isplati.
Тоа да знам, би требало според просекот исто да пуштаа секој месец, гледам дека 1800 ден помалце има него минатиот месец